Notika Ilzes Neikenas grāmatas par Šrilanku prezentācija

2012-03-26

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā Ilzes Neikenas grāmatu "Šrilanka - noslēpumainā ūdensroze Indijas okeānā".

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā Ilzes Neikenas grāmatu Šrilanka – noslēpumainā ūdensroze Indijas okeānā .

Grāmatas autore Ilze Neikena jau gandrīz desmit gadus ir IMPRO gide, kas ceļotājus ved gan uz tuvām, gan tālām zemēm, bet viņu pašu visvairāk ir iedvesmojušas Austrumu zemes. Vairākkārt viesojoties Šrilankā, autore ir apkopojusi interesantus faktus, bagātīgos iespaidus, leģendas un vietējo iedzīvotāju stāstījumus.

Grāmata iepazīstina ar Šrilankas vēsturi un kultūru un aizved aizraujošā ceļojumā uz tās ievērojamākām vietām – koloniālā laika liecībām bagāto pilsētu Kolombo, Anurādhapuru, kas ar Svēto bodhi koku piesaista svētceļnieku un tūristu pūļus no visas pasaules, no džungļiem atkaroto Polonnaruvu, budistu tempļiem, nacionālajiem parkiem, pasakainām pludmalēm, kā arī unikāliem dabas brīnumiem, piemēram, Ādama virsotni, no kuras saullēktā var vērot šī kalna ēnu, un Pasaules malu, kas savu nosaukumu iemantojusi kraujās klints dēļ. Grāmata dos iespēju paviesoties rosīgajos un košajos tirgos, garšvielu dārzos un – kā gan citādi! – arī slavenajās tējas plantācijās, jo tieši saistībā ar Ceilonas tēju Šrilankas vārds pasaulē ir izskanējis visvairāk.

Tekstu papildina iedvesmojoši fotoattēli un grāmatā aprakstīto reģionu kartes.

Grāmata ir lielisks uzziņu un iedvesmas avots ikvienam interesentam – gan klubkrēslā sēdošam ceļotājam, kurš vēlas  paplašināt savu redzesloku un iepazīt šo eksotisko zemi, gan tūristam, kurš  plāno doties uz Šrilanku.

Video par grāmatu:


Video no grāmatas atvēršanas svētkiem:

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem