Pasaulslavenā rakstniece Rūta Šepetis savas Eiropas tūres ietvaros viesosies Rīgā

2011-10-25

Rūta Šepetis, kuras debijas romāns "Starp pelēkiem toņiem" strauji iekarojis gan izdevēju, gan lasītāju interesi, savas Eiropas tūres ietvaros viesosies Rīgā no 31. oktobra līdz 2. novembrim.

Rūta Šepetis, kuras debijas romāns “Starp pelēkiem toņiem” strauji iekarojis gan izdevēju, gan lasītāju interesi, savas Eiropas tūres ietvaros viesosies Rīgā no 31. oktobra līdz 2. novembrim.

Rūta Šepetis , kuras debijas romāns Starp pelēkiem toņiem strauji iekarojis gan izdevēju, gan lasītāju interesi, savas Eiropas tūres ietvaros viesosies Rīgā no 31. oktobra līdz 2. novembrim.
Romāns “Starp pelēkiem toņiem” uzreiz pēc pirmpublicējuma ASV (2011) tiek tulkots un izdots 26 valstīs, tostarp Somijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un Zviedrijā. Latvijā to publicējis Apgāds Zvaigzne ABC un latviešu valodā tulkojusi labi pazīstamā tulkotāja Silvija Brice .

ruta_sepetys_j.michael_smith_300.jpg - 562.15 KB
Photo J.Michael Smith

1941. gadā Baltijas valstis Lietuva, Latvija un Igaunija nozuda no pasaules kartes un atkal parādījās tajā tikai 1990. gadā. Par šo vēstures periodu Rietumu valstīs un Amerikā tiek stāstīts reti, un autore savā grāmatā runā to simttūkstošu baltiešu vārdā, kuriem Staļina represijas atņēma visu. Šo grāmatu Rūta Šepetis ir veltījusi savam tēvam lietuvietim, kurš kopā ar ģimeni bija spiests atstāt Lietuvu Otrā pasaules kara beigās, bēgot no padomju okupācijas.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem