Poļu rakstnieka J. L. Višņevska viesošanās Rīgā

2011-04-21

Poļu rakstnieka J. L. Višņevska viesošanās Rīgā

Poļu rakstnieka J. L. Višņevska viesošanās Rīgā

No 15. līdz 18. aprīlim Rīgā viesojās slavenais poļu rakstnieks Janušs Leons Višņevskis , kura romāns Vientulība tīmeklī ieguvis visdažādāko lasītāju grupu nedalītas simpātijas. Rakstnieks apmeklēja Rīgu pēc Polijas vēstniecības un Apgāda Zvaigzne ABC ielūguma, lai tiktos ar lasītājiem un žurnālistiem un piedalītos jaunās grāmatas Bikini atvēršanas svētkos.

Interesentiem bija iespēja piedalīties preses konferencē Polijas vēstniecībā un tikties ar rakstnieku Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcā K. Valdemāra ielā 6, kā arī apmeklēt filmas “Vientulība tīmeklī” prezentāciju Multikino Rīga, kurā piedalījās grāmatas autors. Klātesošajiem bija interesanti uzzināt, ka arī rakstnieks ir atveidojis nelielu lomu šajā filmā, kas uzņemta pēc viņa romāna “Vientulība tīmeklī” motīviem.

J. L. Višņevska harisma apbūra gan lasītājus, gan profesionālos mediju pārstāvjus. Rakstnieka talanta cienītājiem bija iespēja ne tikai iegūt autogrāfu, bet arī uzdot jautājumus, uz kuriem viņi saņēma ļoti personiskas atbildes. Pēc tikšanās ar autoru daudzi lasītāji steidzās pie saviem grāmatu plauktiem, lai atkal pārlasītu romānu “Vientulība tīmeklī” un varbūt iepazītu to no cita skatpunkta. Arī jaunais Apgāda Zvaigzne ABC izdotais J. L. Višņevska romāns “Bikini” pirmām kārtām ir par mīlestību, kā rakstnieks pats to vairākkārt uzsvēris savās intervijās.

Romānus “Vientulība tīmeklī” un “Bikini” no poļu valodas tulkojusi Irēna Birzvalka.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem