Noslēdzies Apgāda Zvaigzne ABC romānu konkurss

2020-01-06

Ar žūrijas komisijas sēdi 13. decembrī noslēdzās Apgāda Zvaigzne ABC rīkotā detektīvromānu un romantisko romānu konkursa 1. kārta.

Konkursa mērķis ir veicināt jaunu, kvalitatīvu latviešu detektīvromānu un romantisko romānu tapšanu, stiprināt žanru literatūras prestižu lasītāju vidū, kā arī rosināt gan jau pieredzējušus autorus, gan debitantus radīt jaunus darbus.

Konkursa pirmajā kārtā darbus varēja iesniegt līdz 2019. gada septembrim. Darbu iesniegšana noritēja anonīmi. Žūrijas komisija manuskriptus izvērtēja trīs mēnešu laikā pēc iesniegšanas termiņa beigām, vērtējot tādus kritērijus kā darbu atbilstība žanra prasībām, sižeta oriģinalitāte, mākslinieciskums, kompozicionālais veselums, autora spēja uzturēt intrigu līdz beigām, kā arī darba stils un valoda.

Konkursa pirmajā kārtā tika iesniegti divdesmit divi manuskripti. Žūrija izlēma:
1) pirmo vietu nepiešķirt;
2) piešķirt 2. vietu Judītei Emsiņai par romānu “Tētis”;
3) piešķirt veicināšanas prēmiju Leldei Jaujai par romānu “Vīrs, bērni un pieci randiņi”;
4) pēc labojumu izdarīšanas ieteikt izdošanai šādus darbus:
a. Ilmāra Zvirgzda romānu “Reģistratūra”,
b. Evijas Lapiņas romānu “Pilnīgs pavasaris”,
c. Lailas Masas romānu “Plīša lācītis”,
d. Vaira Ozola romānu “Pazudusī meita”.

Visu nosaukto darbu autori tiek lūgti sazināties ar apgādu, rakstot uz Latviešu valodas un literatūras redakciju: latvalred@zvaigzne.lv

Apgāda Zvaigzne ABC jau daudzu gadu garumā regulāri rīkotie literārie konkursi – gan bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkurss “Zvaigznes grāmata”, gan romānu konkursi “Zvaigznes detektīvs” un “Nacionālais bestsellers”, gan fantāzijas un fantastikas īsprozas konkurss “Sapņu laiks” un citi – jau kļuvuši par sava veida tradīciju. Šie konkursi dod iespēju publicēties daudziem jauniem autoriem, un latviešu literārā ainava, pateicoties šiem konkursiem, katru gadu papildinās ar jauniem un kvalitatīviem darbiem.

Paldies visiem, kas piedalījās konkursa 1. kārtā! Gaidīsim darbus arī konkursa 2. kārtā, kas norisinās līdz 2020. gada 1. martam.

Iesaki draugiem