Piešķirti augstākie Polijas Republikas apbalvojumi

2012-05-11

Polijas Republikas prezidents Broņislavs Komorovskis 2012. gada 15. februārī pieņēma lēmumu piešķirt augstākos Polijas Republikas apbalvojumus par nopelniem starpvalstu kultūras sakaru veicināšanā. Tos saņēma Polijas un Latvijas pārstāvji, kas piedalījušies "Latviešu-poļu vārdnīcas" tapšanā, kuru 2011. gadā izdeva Apgāds Zvaigzne ABC.

Polijas Republikas prezidents Broņislavs Komorovskis 2012. gada 15. februārī pieņēma lēmumu piešķirt augstākos Polijas Republikas apbalvojumus par nopelniem starpvalstu kultūras sakaru veicināšanā. Tos saņēma Polijas un Latvijas pārstāvji, kas piedalījušies Latviešu–poļu vārdnīcas tapšanā, kuru 2011. gadā izdeva Apgāds Zvaigzne ABC.

Š.g. 16. februārī Varšavā Polijas un Latvijas prezidentu svinīgas tikšanas laikā dr. Albertam Sarkanim , „Latviešu–poļu vārdnīcas” sastādītājam un redaktoram, tika pasniegts Polijas Atdzimšanas ordeņa Komandiera krusts ar zvaigzni par īpašiem nopelniem poļu-latviešu sadarbības veicināšanā, kā arī abu valstu kultūru tuvināšanā.

Š.g. 10. maijā svinīgā pieņemšanā par godu Polijas Republikas 3. maija Konstitūcijas svētkiem Polijas prezidenta Broņislava Komorovska vārdā PR vēstnieks Latvijā Ježijs Mareks Novakovskis ar Zelta krustu par nopelniem apbalvoja Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāju Viju Kilbloku un ar Sudraba krustu par nopelniem – Jolantu Višņohu (Jolanta Wiśnioch) „Latviešu–poļu vārdnīcas” līdzautori un redaktori. 

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem