Bērnu žūrijā apbalvo septiņas Zvaigzne ABC grāmatas

2012-03-05

Ikgadējos Lielajos Lasīšanas svētkos, ar kuriem tradicionāli noslēdzās Bērnu žūrijas lasīšanas gads, Apgāds Zvaigzne ABC piedzīvoja patīkamu pārsteigumu - no visām godalgotajām divpadsmit vietām veselas septiņas bija piešķirtas Apgāda Zvaigzne ABC izdotajām bērnu un jauniešu grāmatām.

Ikgadējos Lielajos Lasīšanas svētkos, ar kuriem tradicionāli noslēdzās Bērnu žūrijas lasīšanas gads, Apgāds Zvaigzne ABC piedzīvoja patīkamu pārsteigumu – no visām godalgotajām divpadsmit vietām veselas septiņas bija piešķirtas Apgāda Zvaigzne ABC izdotajām bērnu un jauniešu grāmatām.

Apbalvojumus bija izpelnījušās visām četrām vecuma grupām adresētās grāmatas. 1.-2. klašu grupā otro vietu ieņēma Jujas un Tomasa Vīslanderu krāšņi ilustrētā grāmatiņa par gotiņu Mūmammu Mūmammas pavasara tīrīšana Mudītes Treimanes tulkojumā no zviedru valodas, bet trešo – vācu rakstnieces Elizabetes Celleres sarakstītā un Meldras Bērziņas tulkotā grāmatiņa Kima var būt stipra, kurā bērniem saprotamā veidā izklāstīta nopietna tēma – līdzaudžu mobings skolu jaunākajās klasēs un bērnudārzos.

3.-4. klašu grupā mazo lasītāju atzinību un trešo vietu kopvērtējumā izpelnījās grāmata Matīsa piedzīvojumi mežā, kurā ar Māra Oltes teksta, Agijas Stakas krāšņo ilustrāciju un Andra Eglīša fotogrāfiju palīdzību puisēns Matīss iepazīst aizraujošo un noslēpumaino meža putnu un zvēru dzīvi.

5.-7. klašu grupā absolūts favorīts bija izrādījusies amerikāņu rakstnieka Džeja Kinnija asprātīgā, ar paša autora zīmējumiem ilustrētā grāmata Grega dienasgrāmata, ko latviskojusi Daina Ozoliņa, bet gandrīz tikpat lielu mīlestību un trešo vietu kopvērtējumā saņēma franču autora Timoteja Defombela aizraujošais un sirsnīgais fantāzijas žanra romāns  Tobijs Lolness. Dzīve uz naža asmens, ko no franču valodas tulkojusi Anda Pelēka.

8.-12. klašu grupā pirmo vietu bija izpelnījies amerikāņu rakstnieču Kami Garsijas un Mārgaretas Stolas fantāzijas žanra romāns Daiļās būtnes, bet otro vietu ieņēma latviešu rakstnieces Lindas Nemieras (Dreimanes) romāns Vilcenes stāsts, kam šis jau ir otrais nozīmīgais apbalvojums – “Vilcenes stāsts”  saņēma arī 2011. gada Lielo lasītāju balvu kā gada labākā oriģinālprozas grāmata jauniešiem.

Apgāds Zvaigzne ABC sveic grāmatu autorus, tulkotājus, māksliniekus un čaklos visu vecumu lasītājus!

Bērnu un jauniešu žūrija, pilns godalgoto grāmatu saraksts

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem