Jaunais iZvaigzne sērijas interaktīvais mācību materiāls "Fizika 10. klasei" jau veikalos!

2012-01-12

Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa ir pabeigusi darbu pie jauna iZvaigzne sērijas interaktīvā mācību materiāla "Fizika 10. klasei". Materiāls ir izdots vienā DVD un jau ir nopērkams visās Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā www.egramatnica.lv. Tā pilnā cena ir Ls 19,95.

Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa ir pabeigusi darbu pie jauna iZvaigzne sērijas interaktīvā mācību materiāla “Fizika 10. klasei”. Materiāls ir izdots vienā DVD un jau ir nopērkams visās Apgāda Zvaigzne ABC grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā www.egramatnica.lv. Tā pilnā cena ir Ls 19,95.

Mācību materiāls ir lokalizēts un veidots atbilstoši Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām vispārējās vidējās izglītības standarta prasībām fizikā. DVD iekļautie temati papildina jebkuru mācību grāmatu un ir lielisks veids, kā aizraujoši apgūt jauno vielu vai atkārtot zināšanas. Materiālu var izmantot stundu laikā skolotāja vadībā, fakultatīvu nodarbībās, uz interaktīvās tāfeles, kā arī individuāli mājās.

Kas ir šis materiāls skolotājiem? Tā ir iespēja skolotājiem radoši veidot savas stundas, padarīt nodarbības aizraujošas, dinamiskas, neparastas un atraktīvas. Tā ir iespēja ietaupīt laiku un stundām izmantot jau sagatavotus un izglītības standartiem atbilstošus interaktīvos mācību materiālus. Tā ir iespēja izmantot skolēniem saprotamus un interesantus līdzekļus – interaktīvo tāfeli vai datoru ar projektoru.

Kas ir šis materiāls skolēniem? Tā ir iespēja nostiprināt un papildināt savas zināšanas. Tā ir iespēja atkārtot jau apgūto pirms ieskaites, pārbaudes darba vai eksāmena. Tā ir iespēja apgūt fiziku patstāvīgi mājās – vai nu nostiprināt dzirdēto fizikas stundā, vai ilgstošas slimības laikā apgūt jaunos tematus. Tā ir iespēja mācīties ar prieku.

Saturs. Interaktīvais mācību materiāls fizikā 10. klasei aptver tematus, kuri saskaņā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas standartu ir jāapgūst 10. klasē. Papildus noteiktajiem tematiem šajā DVD apkopoti arī dažādi interesanti fakti, demonstrācijas un eksperimenti, kā arī cita veida papildmateriāli – nereti šos materiālus skolēns iegūst kā “balvu” par pareizi izpildītu uzdevumu.

Interaktīvā materiāla struktūra. Viss materiāls ir sakārtots 4. nodaļās, katra no tām satur atbilstošos tematus. Savukārt katrs temats aptver vairākus apakštematus. Katra temata sākumā ir satura lapa ar saitēm uz visiem tematā iekļautajiem apakštematiem, kā arī “palīgs” – logs, kurā ir noformulēts sasniedzamais mērķis, t. i., ko skolēns zinās, kad apgūs konkrēto tematu, un norādītas zināšanas, kādas ir nepieciešamas, lai šo tematu veiksmīgi sāktu apgūt. Katra temata pēdējā ir uzdevumu pārskata lapa, kurā iespējams redzēt, cik sekmīgi apgūts katrs apakštemats. No šīs uzdevumu pārskata lapas iespējams atgriezties uz jebkuru apakštematu.

Teorija. Katrs apakštemats parasti sākas ar pavisam īsu un kodolīgu teorijas izklāstu unsvarīgāko formulu uzskaitījumu teksta veidā. Plašāk teorija apklūkota viegli uztveramās animācijās, video vai simulācijās, izmantojot praktiskus piemērus vai demonstrācijas. Ne tikai jēdzienu skaidrojumi un biogrāfijas, bet arī papildinformācija un interesanti uzziņu materiāli “paslēpušies” saišu veidā blakus teorijas izklāstam. Uzklikšķinot uz šīm saitēm, skolēns gan uzzinās dažādus interesantus faktus, gan varēs izspēlēt izglītojošas simulācijas un aplūkot dažādus video un animācijas.

Uzdevumu veidi. Uzdevumi ir ļoti dažādi – sākot no testiem un beidzot ar vārdu vai attēlu pārbīdīšanas uzdevumiem un dažādu procesu simulācijām. Uzdevuma izpildes laikā interaktīvais materiāls “ziņo” par pieļautu kļūdu vai pareizi veiktu soli, izmantojot atbilstošu skaņas signālu. Grafiskais kļūdu skaitītājs ļauj kontrolēt zināšanu līmeni, kā arī motivē skolēnu nekļūdīties uzdevuma izpildes laikā. Atsevišķos gadījumos pēc pareizi izpildītiem uzdevumiem “izlec” papilduzdevumi vai interesanta papildinformācija spējīgākajiem skolēniem. Ja pielaista kļūda, materiālā parādās palīgmateriāls – teksta, video vai attēla veidā.

Uzdevumus jebkurā brīdī var ērti atstatīt un pildīt no jauna, aplūkot pareizās atbildes, svītrot nepareizās, kā arī izmantot veselu virkni palīgrīku – vārdnīcu ar materiālā izmantoto jēdzienu skaidrojumiem, ķīmisko elementu periodisko tabulu ar katra elementa īpašību uzskaitījumu, kalkulatoru aprēķinu veikšanai, biogrāfiju sadaļu, kurā apkopoti dati par dažādiem zinātniekiem, kā arī rīku piezīmju un aprēķinu veikšanai.

DVD iespējas. iZvaigzne sērijas interaktīvā mācību materiāla DVD lietotāja saskarne ir intuitīvi viegli uztverama un lietojama. Ir iespējams no materiālā iekļautajiem tematiem veidot pašam savus sarakstus, kā arī mainīt tos, atlasot vēlamās lapas no jebkuriem izvēlētiem tematiem un pārbīdot tās sev vēlamā secībā, apskatīt un dzēst visu sarakstu visus rezultātus, meklēt konkrētus tematus, izmantojot atslēgas vārdus, veidot piezīmes, kā arī aplūkot palīdzības materiālus – gan video, gan pdf formātā.

Apgūsti eksaktos mācību priekšmetus aizraujošā veidā! Izmanto iZvaigzne sērijas interaktīvo mācību materiālu “Fizika 10. klasei” !


Vairāk informācijas: tālrunis: 67350773 vai epasts: info@izvaigzne.lv


Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem