Apgāda Zvaigzne ABC pirktākās grāmatas 2011. gadā (+ foto)

2011-12-29

Apkopojot informāciju par Apgāda Zvaigzne ABC pirktākajām grāmatām Zvaigznes grāmatnīcās 2011. gadā - vispieprasītākā ir bijusi pašmāju autores Indras Sproģes grāmata bērniem "Joka pēc alfabēts".

Apkopojot informāciju par Apgāda Zvaigzne ABC pirktākajām grāmatām Zvaigznes grāmatnīcās 2011. gadā - vispieprasītākā ir bijusi pašmāju autores Indras Sproģes grāmata bērniem Joka pēc alfabēts.

To, ka cilvēkiem pašiem ļoti patīk darināt dažādas lietas, apliecina pieprasījums pēc Ilzes Sausiņas grāmatas Dekoratīvi auduma ziedi, kas ir otra pirktākā grāmata šajā gadā.

Trešo vietu visvairāk pirkto grāmatu topā ieņem amerikāņu autora Džefa Kinnija sarakstītā un ilustrētā grāmata bērniem un pusaudžiem Grega dienasgrāmata, kas tieši daudzus puikas atkal vai tieši no jauna pievērsusi grāmatu lasīšanai.

No tulkotās daiļliteratūras, tāpat kā pērn, visvairāk pirktais ir Elizabetes Gilbertas romāns Ēd, lūdzies, mīli, kura turpinājums Saistības arī ir iekļuvis pirktāko grāmatu topā.

Arī Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, norvēģu rakstnieka Jū Nesbē detektīvromāns Atriebes dieviete popularitātes un pārdošanas ziņā ir apsteidzis zviedru autora Stīga Lārsona Millennium sērijas grāmatas, kas pārdotāko grāmatu topa virsotnē bija pagājušajā gadā.

Apgāds Zvaigzne ABC lasītājiem arvien vairāk piedāvā fantāzijas un fantastikas žanra grāmatas. Pārliecinoši līderi pēc pārdošanas rezultātiem ir Kami Garsijas un Mārgaretas Stolas romāns Daiļās būtnes un Lorenas Keitas romāns Eņģeļu nakts. Savukārt fantastikas literatūras cienītāji šajā gadā visvairāk ir pirkuši Sūzenas Kolinsas “Bada spēļu” triloģijas noslēdzošo grāmatu Zobgaļsīlis, kas šogad ieguva arī Lielo lasītāju balvu nominācijā tulkotā daiļliteratūra. Pirktāko grāmatu topā ir iekļuvuši arī divi fantastikas romāni - Urzulas Poznanski Erebos un Patrika Nesa Nazis, ko neatlaist, kas iznāca tikai šā gada decembrī.

Pirktākās orģinālliteratūras grāmatas ir Oļģerta Krodera Mēģinu būt atklāts, Ingunas Baueres Skolas Līze un Annas Skaidrītes Gailītes Alīna. Likteņa celtā un likteņa gremdētā (Lielā lasītāju balva 2011. Nominācijā oriģinālproza).

Latviešiem patīk gatavot un izmēģināt arvien ko jaunu, tāpēc likumsakarīga ir arī Ivetas Galējas grāmatas Garšaugi iekļūšana  pirktāko grāmatu topā.

Zvaigzne ABC arī nākamgad sola daudzveidīgu grāmatu piedāvājumu un arī turpmāk centīsies izdot tieši lasītāju pieprasītās grāmatas.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem