Jauna mīlestības, tradicionālo vērtību un garīgās izaugsmes psiholoģija

2011-11-01

Apgāds Zvaigzne ABC atkārtoti publicējis ievērojamā amerikāņu psihoterapeita, rakstnieka un domātāja Dr. M.Skota Peka grāmatu "Ceļš, kuru izvēlēties" (iepriekš grāmata latviešu valodā izdota ar nosaukumu "Nepazīstamais ceļš"). Grāmatu rotā gana intriģējošs un daudzsološs apakšvirsraksts: "Garīgās izaugsmes jaunā psiholoģija".

Apgāds Zvaigzne ABC atkārtoti publicējis ievērojamā amerikāņu psihoterapeita, rakstnieka un domātāja Dr. M.Skota Peka grāmatu " Ceļš, kuru izvēlēties" (iepriekš grāmata latviešu valodā izdota ar nosaukumu "Nepazīstamais ceļš"). Grāmatu rotā gana intriģējošs un daudzsološs apakšvirsraksts: "Garīgās izaugsmes jaunā psiholoģija".

Kas gan ir tas jaunais, ko lasītājiem piedāvā autors? Lai arī pirmais teikums grāmatā ir "Dzīve ir grūta", doktors Peks tomēr pierāda, ka dzīvi iespējams dzīvot ļoti viegli. Tas izdodas, ja cilvēks izprot paša dzīves un savstarpējo attiecību smalkās nianses, tādas kā, piemēram, atbildība un pašdisciplīna, iemīlēšanās, romantiska un īsta mīlestība, ceļš uz savu patieso es, tēvu grēki un iejūtīgi vecāki, pasaules uzskats un reliģija. Izvēloties iet pa "Nepazīstamo ceļu", iespējams piedzīvot pārsteidzošas psiholoģiskas atklāsmes un gūt ierosmi uzsākt garīgus meklējumus. Šis ceļš ir atvērts ikvienam domājošam cilvēkam, tomēr ļoti grūts - tāpēc tas ir aizaudzis un ne katrs saņemas pa to iet...

"Tikai tad, kad cilvēks ir veicis lēcienu psiholoģiskajā neatkarībā, unikālajā individualitātē un nezināmajā, kas saistās ar savu patību, viņš ir brīvs, lai dotos uz priekšu pa aizvien augstākiem gara izpausmes ceļiem," raksta Dr. Peks. Viņš  piedāvā idejas un risinājumus, kas radušies ikdienas klīniskajā darbā ar pacientiem un tāpēc ilustrē tos ar patiesiem terapijas piemēriem. Pēc grāmatas pirmās publikācijas autors saņēma ļoti daudzas vēstules no lasītājiem, kurus bija iedrošinājis doties ilgajā un nezināmajā izaugsmes ceļā.
Lasītaji pateicās par to, ka Dr. Peks bija mazinājis viņu vientulības sajūtu šajā ceļojumā.

Dr. med. M. Skots Peks (M.Scott Peck, 1936-2005) ir amerikāņu psihiatrs un rakstnieks, kuram pasaules slavu atnesa grāmata "Ceļš, kuru izvēlēties" ("The Road Less Traveled"). Tā ir tulkota 23 valodās, pārdota 10 miljonos eksemplāru un 10 gadus turējusies "The New York Times" vislabāk pirkto grāmatu sarakstā. Šo tāpat kā citus Peka darbus raksturo tā rašanās laikam (1978) unikāls zinātnes, garīguma, psiholoģijas un filozofijas atziņu izklāsts lasītājam saprotamā un saistošā valodā, padarot grāmatu par pirmo un vienu no visu laiku populārākajiem "self-help" (praktisko padomu) krājumiem.

"Izlasiet šo grāmatu, ja esat nolēmis kļūt par savas dzīves saimnieku.
Tad jums vairs nekad nebūs jāsūdzas par sliktajiem apstākļiem vai neizdevušos dzīvi... jums vienkārši veiksies!"
Harmony Magazine

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem