Gailis no latviešu ābeces aicina uz zinībām arī lietuviešu un igauņu bērnus

2011-02-22

Latviešu bērniem ir labi zināma Gitas Andersones sastādītā "Gaiļa ābece", kura ir veidota bērna un pieaugušā kopdarbībai. Grāmatā pie katra vingrinājuma dots atbilstošs darbības nosacījums vai pamudinājums. Ievērojot vecāku un skolotāju vēlmes, "Gaiļa ābecē" paralēli lielajiem iespiedburtiem bērns iepazīst mazos iespiedburtus, sper pirmos soļus matemātikas pasaulē un ar dažādu rokdarbu palīdzību vingrina roku muskulatūru.

Latviešu bērniem ir labi zināma Gitas Andersones sastādītā Gaiļa ābece, kura ir veidota bērna un pieaugušā kopdarbībai. Grāmatā pie katra vingrinājuma dots atbilstošs darbības nosacījums vai pamudinājums. Ievērojot vecāku un skolotāju vēlmes, “Gaiļa ābecē” paralēli lielajiem iespiedburtiem bērns iepazīst mazos iespiedburtus, sper pirmos soļus matemātikas pasaulē un ar dažādu rokdarbu palīdzību vingrina roku muskulatūru.

abeces-3-valstu.jpg - 27.55 KB
Pirms vairākiem gadiem, viesojoties Apgādā Zvaigzne ABC, šo grāmatu pirmie ievēroja izdevēji no Igaunijas. Rezultātā igauņu izdevniecība TEA iztulkoja “Gaiļa ābeci” un tapa KUKEAABITS ar gaili uz vāka.
Nu gailis no mūsu ābeces uz zinībām aicina arī lietuviešu bērnus. Autores G. Andersones grāmata tulkota un izdota Lietuvā. Šogad, 17. februārī Viļņas grāmatu izstādē notika lietuviešu ābeces ELEMENTORIUS ABC123 atvēršanas svētki. Lietuviešu izdevuma līdzautore Jolanta Čepauskiene atzīmēja, ka viņu uzrunāja šīs grāmatas jaukie zīmējumi (mākslinieces J. Tīrona un G. Muzikante) un teksti, kurus bija viegli pielāgot lietuviešu valodai.
Apgāds Zvaigzne ABC ir gandarīts, ka Gitas Andersones “Gaiļa ābece” izpelnījusies abu kaimiņvalstu Igaunijas un Lietuvas atzinību.
dsc04487_300.jpg - 59.22 KB
Lietuviešu izdevuma līdzautore Jolanta Čepauskiene, Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka un "Gaiļa ābeces" autore Gita Andersone

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem