Apgāds Zvaigzne ABC veidos "Slavenu autoru Zvaigznāju"

2010-02-23

Pateicībā saviem populārākajiem autoriem Apgāds Zvaigzne ABC ir nolēmis izveidot "Slavenu autoru Zvaigznāju" - autoru roku atlējumu kolekciju, kuru iecerēts izvietot publiskai apskatei pie izdevniecības centrālās ēkas sienas Rīgā, K. Valdemāra ielā 6.

Pateicībā saviem populārākajiem autoriem Apgāds Zvaigzne ABC ir nolēmis izveidot „Slavenu autoru Zvaigznāju” - autoru roku atlējumu kolekciju, kuru iecerēts izvietot publiskai apskatei pie izdevniecības centrālās ēkas sienas Rīgā, K. Valdemāra ielā 6.

28. februārī Latvijas Grāmatu izstādē izcilā franču rakstnieka Frederika Beigbedera tikšanās laikā ar lasītājiem, kurā notiks sarunas par viņa  jaunāko grāmatu „Palīgā piedod”,  mākslinieks Aivars Vilipsōns veiks Frederika Beigbedera rokas atlējumu, kas būs pirmais Apgāda Zvaigzne ABC veidotajā „Slavenu autoru Zvaigznājā”.

„Esam pagodināti, ka tieši F. Beigbedera, rokas atlējums būs pirmais Apgāda Zvaigzne ABC veidotajā „Slavenu autoru Zvaigznājā”! Kā zināms, viņa darbi ir aizrāvuši un pat šokējuši ļoti lielu Latvijas sabiedrības daļu. Šo kolekciju mēs veidojam pateicībā saviem slavenākajiem autoriem, tā iecerēta kā īpaša dāvana lasītājiem, un, protams, tā būs skaista velte Rīgas kultūrvēsturiskajai telpai,” saka Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Latviešu valodā ir izdoti četri F. Beigbedera romāni - ” 14,99 eiro”, „ Windows on the World”, „Romantiskais egoists” un „ Palīgā piedod”. Viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 20 valodās un iemantojuši kulta statusu visā pasaulē. F. Beigbeders patiesi un atklāti ataino mūsu dzīves spožumu un postu, mēdz būt skarbs, ironisks un pat cinisks. F. Beigbedera darbi neatstāj vienaldzīgu – tie aicina domāt līdzi.

F. Beigbeders (1965) ir dzimis pārtikušā ģimenē, ieguvis labu izglītību. Divdesmitpiecu gadu vecumā viņš pievēršas rakstniecībai, žurnālistikai, reklāmai. Desmit gadus Beigbeders ir strādājis par tekstu redaktoru reklāmas aģentūras „Young and Rubicam” Francijas filiālē, no kuras viņu padzina par romāna „14,99 eiro” publicēšanu. 2000. gadā tā nosaukums bija „99 franki”, taču pēc eiro ieviešanas autors to „konvertēja” uz „14,99 eiro”.

28. februārī, no plkst. 12.00 līdz 13.00, Latvijas Grāmatu izstādē, kas notiks Ķīpsalas izstāžu kompleksā, būs ekskluzīva iespēja tikties ar F. Beigbederu un iegūt viņa autogrāfu.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem