Latvijas Grāmatu izstāde 2023

2023-02-16

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 3. līdz 5. martam notiks ikgadējā Latvijas Grāmatu izstāde.

Šogad Apgāds Zvaigzne ABC izstādē piedalīsies ar grāmatām, kas tikušas izdotas ar ES programmas “Radošā Eiropa” līdzfinansējumu.

Piektdien, 3. martā plkst. 17.00 uz Lielās skatuves notiks lietuviešu rakstnieka Vida Morkūna grāmatas “Ceļinieku stacijas” atvēršanas pasākums.
Tajā piedalīsies autors Vids Morkūns, tulkotāja Dace Meiere un pasākumu vadīs Kristīne Ilziņa.

Sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību un Zviedrijas institūtu Apgāds Zvaigzne ABC piedalās arī stendā, kas veltīts zviedru kultūras popularizēšanai. Tajā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot izstādi “Starp rindām” un iegādāties grāmatas, kas tulkotas no zviedru valodas.

Stenda svinīgā atklāšana plānota piektdien, 3. martā plkst. 11.30.


Tāpat šajā stendā izstādes laikā būs iespējams piedalīties mini konkursā – aizpildot anketu un pareizi atbildot uz jautājumiem, būs iespēja laimēt balvas no Zviedrijas vēstniecības un Apgāda Zvaigzne ABC.

“Between the Lines”/ Starp rindām: Literatūrai veltītā izstāde izzina literatūras jaudu

Izstāde ir tapusi, sadarbojoties labi zināmiem zviedru autoriem un nozares profesionāļiem, kuri dalās pārdomās par literatūru un tās māksliniecisko nozīmīgumu.
Literatūra nav tikai vārdi, kas uzrakstīti uz lapas. Tā ir pētījums, atbilde, darbība un nosacījums. Tā ir individuāla un tomēr domāta visai sabiedrībai. Izstāde “Between the Lines”/ Starp rindām to apliecina, vienlaikus sniedzot ieskatu zviedru literatūrā un zviedru autoru pieredzē.
Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīt zviedru literatūras žanru plašo spektru, tādējādi gūstot labāku izpratni par literatūras vērtību un tās ietekmi, kas plešas daudz tālāk par aprakstītas lapas malām. Šī izstāde literatūras interesentiem sniedz unikālu iespēju izzināt, kā literatūra spēj ietekmēt ikviena dzīvi un sabiedrību kopumā. Izstādes organizētāji cer, ka tā iedvesmos un sniegs vērtīgu pieredzi ikvienam tās apmeklētājam.


Izstādes darba laiks
3.–4. marts 10.00–18.00
5. marts 10.00–17.00

Iesaki draugiem