Zvaigznes grāmata '22. Lasītāju balsojums

2022-10-31

Apgāda Zvaigzne ABC balva “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums” tika izveidota 2021. gadā ar mērķi godināt latviešu rakstnieku devumu, iedvesmot autorus radīt jaunus literāros darbus, kā arī mudināt lasītājus paust atzinību par izlasītajām grāmatām.

2022. gada balsojumam tiek izvirzīti 39 oriģinālprozas darbu pirmizdevumi (stāsti un romāni), kas Apgādā Zvaigzne ABC izdoti laika periodā no 2021. gada 1. jūnija līdz 2022. gada 31. augustam.

Balsojums norisināsies Zvaigznes grāmatnīcās un interneta vietnē: balsojums.zvaigzne.lv no 2022. gada 31. oktobra līdz 20. novembrim.

Zvaigznes grāmatnīcu balsojums
• Pieejams katalogs ar informāciju par balsojumā iekļautajām grāmatām. Kataloga pēdējā lapā ir ievietota balsošanas anketa.
• Balsot atļauts par 1–5 grāmatām. Ja balsošanas anketā tiks atzīmētas vairāk nekā 5 grāmatas, anketa tiks atzīta par nederīgu un balsošanā nepiedalīsies.
• Balsošanas anketa pēc aizpildīšanas jāiemet balsošanas kastē Zvaigznes grāmatnīcā.
• Anketas, kurās būs norādīts balsotāja vārds, uzvārds un tālruņa numurs, piedalīsies izlozē. Balvu fonds: 20 Zvaigzne ABC dāvanu kartes 20 eiro vērtībā.

Interneta balsojums
Varēs balsot vietnē balsojums.zvaigzne.lv, izvēloties no saraksta 1–5 mīļākās grāmatas. Balsot varēs 1 reizi 24 stundās no vienas e-pasta adreses.

Bibliotēku balsojums
Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tiks apkopoti arī dati par to, kuras no “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2022” iekļautajām grāmatām laika periodā no 2021. gada 1. jūnija līdz 2022. gada 31. augustam ir bijušas visvairāk pieprasītās grāmatas Latvijas bibliotēkās.

Balvas “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2022” ieguvēji katrā no kategorijām - Zvaigznes grāmatnīcu, interneta un bibliotēku balsojumā - tiks paziņoti decemba sākumā (datums tiks precizēts vēlāk un publicēts balsojums.zvaigzne.lv)
Rakstnieki, kuru grāmatas būs ieguvušas visvairāk balsis katrā kategorijā (grāmatnīcu, interneta un bibliotēku), saņems stikla mākslinieces Annas Varnases darināto balvu “Zvaigznes grāmata”.

Iesaki draugiem