Īpašs stāsts par drosmi un izlaušanos – “Kulta pēdās”

2022-10-18

Šis ir neticams, satriecošs un iedvesmojošs stāsts par briesmīgu bērnību, traku jaunību un radoši ražīgiem brieduma gadiem. Patiess. Mūsu dienās noticis. Beksijas Kameronas memuāri.

Beksija piedzima bēdīgi slavenajā kultā “Dieva bērni”, kur Dieva mīlestība izpaudās caur seksu un drīzumā tika gaidītas Laiku Beigas. Te viņas vecāki, sākotnēji brīvdomātāji studenti, vēlāk kulta sabiedrisko attiecību cilvēki, domājās atraduši vietu, kur dzīvot un audzināt savus bērnus. Taču bērniem šī dzīve nozīmē pavisam ko citu: smagu darbu, emocionālas, fiziskas un seksuālas pieaugušo pārestības, dzīvi pastāvīgā trauksmē un pusbadā. Beksija redz, kā vadītāji iebiedē un izmanto gan bērnus, gan pieaugušos, un kopā ar saviem brāļiem un māsām izstrādā slepenas taktikas, lai izvairītos vismaz no seksuālas uzmākšanās. Vēl pavisam maza būdama, Beksija piedzīvo savu pirmo eksorcismu un kluso režīmu jeb aizliegumu sarunāties vesela gada garumā… Beksiju, tāpat kā daudzus citus bērnus, šausmina un biedē kultā notiekošais, bet tā ir vienīgā dzīve, kādu viņi pazīst. Izrauties no “Dieva bērnu” sabiedrības Beksijai izdodas tikai piecpadsmit gadu vecumā, pametot vecākus un vienpadsmit brāļus un māsas.

Divpadsmit gadus vēlāk, pagātnes rēgu vajāta, Beksija dodas ceļojumā pāri visai Amerikai, iefiltrējoties reliģisku kultu midzeņos, lai tiktos ar bērniem, kas, tāpat kā viņa, ir dzimuši vecāku un kultu vadoņu izvēlētā pasaulē. Jaunā sieviete ir pilna apņēmības atklāt pasaulei apstākļus, kādos jādzīvo tiem, kuri paši šādu dzīvi nav izvēlējušies ¬– reliģisko kultu dalībnieku bērniem. Taču ne vienmēr pietiek ar apņēmību vien, došanās tik dziļi atpakaļ pie saviem pirmsākumiem uzjunda atmiņas un sajūtas, kuras nav gaidītas…

Grāmata ir traku piedzīvojumu pilns ceļojums: tikšanās ar metamfetamīna brūvētājiem un mūkiem, miesassodi, vardarbīgs sekss, bēgšana no izsekotājiem… un visbeidzot Beksijas satikšanās ar vecākiem un sevi pašu.

Beksija Kamerona (Bexy Cameron) ir Lielbritānijā dzīvojoša autore, režisore, akadēmiķe un aktīviste. Viņas filmogrāfija aptver mākslu, modi un mūziku. Beksija Kamerona savu talantu izmanto, lai rosinātu sociālu taisnīgumu sabiedrībā.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojis Andris Smilgdrīvs.

Iesaki draugiem