Iznākusi neparasta grāmata “Eņģeļa taure. Velna elpa”

2022-06-07

Iznākusi jau trešā autores ININ NINI grāmata “Eņģeļa taure, velna elpa” – intīma un mistiska dienasgrāmata, kuru caurvij šamaniskie ceļojumi, vīzijas, dziļi sapņi un senas pasakas.

Grāmata tapusi kopā ar pasaulē vienu no redzamākajām latviešu māksliniecēm Janu Briķi, kura sirreāli ēteriski ININ NINI stāstus pauž savās gleznās.

Grāmatas stāsti rakstīti dvēseles svētceļojumu laikā dažādās debespusēs – Dienvidamerikas džungļos, Ziemeļu mežos, Austrumu tempļos, Rietumu stepēs. To rosinājušas un palīdzējušas veidot nepastarpināta pieredze un darbs šamaniskajās ceremonijās, darbs ar sapņu pasauli un iepriekšējo dzīvju atmiņas. Janas Briķes gleznas radušās vairāk kā divu gadu nepārtrauktā darbā. ININ NINI un Janas Briķes radošā mijiedarbība veidojusi vienu, izjustu veselumu – no stāstiem tapušas gleznas un gleznas iedvesmojušas stāstus. Dizaina autore ir māksliniece Justīne Balgalve.

Ikdienā autore ININ NINI ir Augu mistiķe, medicīnas sieva un strādā gan ar Ziemeļu, gan Dienvidu augiem, palīdzot cilvēkiem atrast savu dzīves aicinājumu, izgaismot sāpes un bailes un atbalstot dziedinājumā. ININ NINI ir arī Sapņu skolotāja un dziedinošo pasaku teicēja un skolotāja, Dr. Klarisas Pinkolas Estesas (grāmatas “Sievietes, kuras skrien ar vilkiem” autore) skolniece. Jana Briķe ir pasaulē atzīta māksliniece, kura dažādās pasaules malās pieredzējusi jau vairāk nekā 13 personālizstādes un piedalījusies vairāk kā 100 dažādos projektos – arī šajā grāmatas notikumā. “Iekšējā telpa un cilvēka dvēsele – sapņi, ilgas, mīlestība, sāpes, visplašākais cilvēka emociju spektrs, ko sniedz cilvēka eksistence un tās transcendence. Augšana, izaugsme un pašatklāsme. Visas šīs tēmas smalki atdzīvojas vārdos, stāstos, pieredzēs un arī gleznās. Tieši šie iekšēji dziļi izjustie pētījumi un kopīgs Augu ceļš vieno mūs – abas šīs grāmatas autores,” par savu pieredzi grāmatā stāsta Jana Briķe. “Esmu šajā stāstā, jo esmu pārliecināta, ka kolektīvais storytelling jeb stāstniecība, kurā piedalās daudzi – katrs ar saviem talantiem, redzējumu, stāstiem –, ir plašāks, visaptverošāks, dziļāks un kaut kādā ziņā skaistāks, nekā viens pats indivīds var pavēstīt. Ja tā nebūtu, Dievam pietiktu ar vienu cilvēku pasaulē. Mani uzrunā un esmu savienojumā ar tēmām un veidu kā par dzīvi runā ININ, – tāpēc tapis šis kopdarbs,” piebilst Jana Briķe.

“Viss, kas es esmu, ir izteikts šīs grāmatas lappusēs – iegrimstot dziļi, dziļi vārdos un stāstos, šīs pieredzes atver personīgu mistisku pieredzi pašā lasītājā. Šī grāmata ir dziļi personīgs un intīms vēstījums un tieši tāpēc spēj uzrunāt citus. Jo personīgāks, jo pasaulīgāks un otrādi,” par savu pieredzi grāmatā stāsta pati ININ NINI.

Grāmatas Autora stunda notiks 14. jūnijā pulksten 15:00, Zvaigznes grāmatnīcā K. Valdemāra ielā 6, Rīgā.

Grāmatnīcās aizvien vēl ir pieejamas ININ NINI grāmatas “Brīnumskaistā. Sievietes Iniciācijas Ceļš” un “Trīspadsmit sapņotāji. Dievu Augu Stāsti”.

Iesaki draugiem