Jauns Lārsa Keplera romāns – “Lācars”

2022-05-10

Esat no tiem, kas vislabāk atpūšas un izklaidējas, izbaudot šausmu katarsi? Tad pasaulslavenais zviedru rakstnieks Lārss Keplers ir īstais autors – viņa radītais izmeklētājs Jona Linna cīnās ar tādu ļaunumu, ka tā priekšā citi scandinavian noir autoru darbi liekas maigi, sirsnīgi un panaivi.

Izlasot pirmās lappuses, jau liekas, ka vēl baisāku stāstu savīt nav iespējams… taču pagaidiet vien, tie ir tikai ziediņi. Melnākās un ļaunākās iedomas, murgainākās vēlmes te radušas savu piepildījumu un izklāstu, liekot Jonam Linnam cīnīties pret ļaunumu ne vien uz dzīvību un nāvi… Likmes te ir daudz baismākas, uz spēles likts veselais saprāts un vēl daudz vairāk…

Kādā dzīvoklī Oslo tiek atrasts vīrieša līķis. Pārmeklējot nozieguma vietu, policija saprot, ka upuris ir nodarbojies ar kapu apzagšanu un trofeju kolekcionēšanu, tomēr pats šausminošākais atklājums tiek uziets virtuves saldētavā. Dažas dienas vēlāk ar Jonu Linnu sazinās vācu policijas detektīve, lūdzot palīdzību saistībā ar kādu slepkavību piejūras kempingā netālu no Rostokas. Jona apzinās, ka līdzība, ko viņš sāk saskatīt šajos noziegumos, nav racionāli izskaidrojama, tomēr nespēj to ignorēt.

Ja kāds atgriežas no mirušajiem, daži to sauc par brīnumu, bet citi – par šausmu murgu...

“Lācars” ir viens no labākajiem trilleriem, tomēr būtu ieteicams to lasīt pa nelielam fragmentam, jo strauja pārāk liela daudzuma šausmu uzņemšana var radīt bezmiegu, nepārvaramu vēlmi nepārtraukti pārbaudīt durvju slēdzenes un pieaugošu elektrības rēķinu...” raksta “New York Journal of Books”

Lārss Keplers ir Zviedrijā dzīvojošu rakstnieku pāra literārais pseidonīms. Viņu radītās grāmatas par komisāru Jonu Linnu ir labi zināmas visā pasaulē. Lārsa Keplera kriminālromāni ir tulkoti 40 valodās un pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru. “Lācars” ir sērijas septītā grāmata. Nesen latviešu valodā iznāca arī Lārsa Keplera romāns “Trušu mednieks”.

Pieejama arī egrāmata.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.

Iesaki draugiem