Apgāda Zvaigzne ABC balvas “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2021” uzvarētāji

2021-12-01

Apgāda Zvaigzne ABC balva “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums” tiek izveidota 2021. gadā ar mērķi godināt latviešu rakstnieku devumu, iedvesmot autorus radīt jaunus literāros darbus, kā arī mudināt lasītājus paust atzinību par izlasītajām grāmatām.

Bibliotēku balsojumā:

3. vieta - INGUNAI BAUEREI par grāmatu “Mazā klusā sirds”;

2. vieta - ILZEI FREIMANEI par grāmatu “Kafija diviem”;

1. vieta - INGUNAI DIMANTEI par grāmatu “Komjaunietes pūra naudu”.


Interneta balsojumā:

3. vieta - SILVIJAI BRICEI par grāmatu “Baigās piezīmes”;

2. vieta – INGUNAI BAUEREI par grāmatu “Mazā klusā sirds”;

1. vieta - JĀNIM ŪDRIM par grāmatu “Ivande Kaija. Sievietes dzelme”.


Zvaigznes grāmatnīcu balsojumā:

3. vieta - SILVIJAI BRICEI par grāmatu “Baigās piezīmes”;

2. vieta - INGUNAI BAUEREI par grāmatu “Mazā klusā sirds”;

1. vieta - MAIJAI MIGLAI-STREIČAI par grāmatu “Matildes gadsimts”.


 

2021. gada balsojumam tika izvirzīti 65 oriģinālprozas darbu pirmizdevumi (stāsti un romāni), kas Apgādā Zvaigzne ABC izdoti laika periodā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. augustam.

Balsojums norisinājās Zvaigznes grāmatnīcās un internetā: balsojums.zvaigzne.lv no 2021. gada 1. novembra līdz 21. novembrim.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tika apkopoti arī dati par to, kuras no “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2021” iekļautajām grāmatām laika periodā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. augustam ir bijušas visvairāk pieprasītās grāmatas Latvijas bibliotēkās.


Rakstnieki, kuru grāmatas būs ieguvušas visvairāk balsis, saņems balvas:

1. vietas ieguvēji katrā kategorijā – stikla mākslinieces Annas Varnases darināto balvu un dāvanu karti no Atpūtas namiņiem “Pie Putniem” 400 eiro vērtībā.

2. un 3. vietas ieguvēji katrā kategorijā – lidojumu gaisa balonā no “Nāc lidot!” vai Zvaigzne ABC dāvanu karti 100 eiro vērtībā.


Paldies Latvijas bibliotēkām par sadarbību, paldies stikla māksliniecei Annai Varnasei par skaisto balvu, paldies lasītājiem, kas piedalījās balsojumā un paldies autoriem, kas rada lieliskus darbus!

Iesaki draugiem