Ir sācies lasītāju balsojums "Zvaigznes grāmata 2021"!

2021-11-03

Apgāda Zvaigzne ABC balva “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums” tiek izveidota 2021. gadā ar mērķi godināt latviešu rakstnieku devumu, iedvesmot autorus radīt jaunus literāros darbus, kā arī mudināt lasītājus paust atzinību par izlasītajām grāmatām.

2021. gada balsojumam tiek izvirzīti 65 oriģinālprozas darbu pirmizdevumi (stāsti un romāni), kas Apgādā Zvaigzne ABC izdoti laika periodā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. augustam.

Balsojums norisināsies Zvaigznes grāmatnīcās un internetā: balsojums.zvaigzne.lv no 2021. gada 1. novembra līdz 21. novembrim.

Zvaigznes grāmatnīcās:

Pieejams katalogs ar informāciju par balsojumā iekļautajām grāmatām. Kataloga pēdējā lapā ir ievietota balsošanas anketa.
Balsot atļauts par 1–5 grāmatām. Ja balsošanas anketā tiks atzīmētas vairāk nekā 5 grāmatas, anketa tiks atzīta par nederīgu un balsošanā nepiedalīsies.
Balsošanas anketa pēc aizpildīšanas jāiemet balsošanas kastē Zvaigznes grāmatnīcā.

Interneta balsojums: varēs balsot vietnē balsojums.zvaigzne.lv , izvēloties no saraksta 1–5 mīļākās grāmatas. Balsot varēs 1 reizi 24 stundās no vienas e-pasta adreses.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku tiks apkopoti arī dati par to, kuras no “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2021” iekļautajām grāmatām laika periodā no 2019. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. augustam ir bijušas visvairāk pieprasītās grāmatas Latvijas bibliotēkās.

Balvas uzvarētāji “Zvaigznes grāmata. Lasītāju balsojums 2021” katrā no kategorijām - Zvaigznes grāmatnīcu, interneta un bibliotēku balsojumā - tiks paziņoti 1. decembrī.

Rakstnieki, kuru grāmatas būs ieguvušas visvairāk balsis, saņems balvas:

1. vietas ieguvēji katrā kategorijā – stikla mākslinieces Annas Varnases darināto balvu un dāvanu karti no Atpūtas namiņiem “Pie Putniem” 400 eiro vērtībā.

2. un 3. vietas ieguvēji katrā kategorijā – lidojumu gaisa balonā no “Nāc lidot!” vai Zvaigzne ABC dāvanu karti 100 eiro vērtībā.

Balsojuma organizētāji patur tiesības piešķirt arī papildu balvas.

Iesaki draugiem