“Kūlenis” – Dzintara Tilaka jaunais romāns

2021-08-31

Lasītājiem, kuri cik necik regulāri seko līdzi latviešu literatūras procesiem, Dzintara Tilaka vārds nevarētu būt paskrējis garām – viņa kontā ir 16 grāmatas, turklāt gan pieaugušajiem, gan bērnu auditorijai.

Tikko iznācis rakstnieka jaunākais romāns “Kūlenis” , spraigs un laikmetīgs darbs pieaugušajiem lasītājiem.

Jaunākās grāmatas “Kūlenis” darbība risinās mūsdienu Latvijā, tās galvenie varoņi ir parasti ierindas cilvēki, bet īpašā sižeta saistviela ir piedzīvojumu virkne – līdz šim mierīgajā galveno varoņu Linarda, Ances un Dailas dzīvē ienāk negaidīti atklājumi, kam seko īsta cīņa par izdzīvošanu. Nejaušie un neparedzamie notikumi rada situāciju, kad nekas vairs nav un nevar būt kā agrāk – dzīve apmet kūleni, kā mēs dažkārt mēdzam teikt.

Dzīves kūleni met rāmais pusmūža kungs Linards, kurš aizrāvies ar Visuma noslēpumu pētīšanu, ņiprā Ance, kuras nevainīgais vaļasprieks – fotografēšana – ir tā, kas sākotnēji izraisa trako notikumu virkni, Ances mamma Daila, kuras dzīvē līdz šim nav atgadījies nekas stāsta vērts, Ances uzmanīgais un darbīgais draugs Rihards, kura aizvējā viņa jutusies tik droša… un vēl daudzi citi. Kurš pēc kūleņa nostāsies atpakaļ uz kājām, bet kurš noreibis zaudēs veiksmi un aizkūleņos nebūtībā? Sociālajā tīklā facebook lasītāja raksta: “Super grāmata brīviem brīžiem – spraiga, ar interesantiem tēliem, atpazīstamām vietām un labu valodu. Noteikti iesaku izlasīt!
Jo Tilaks – tā jau ir kvalitāte!”

“Lai arī daudzus gadus grāmatas esmu rakstījis skolas vecuma lasītājiem, laiku pa laikam man rodas azarts rakstīt arī pieaugušajiem. Tagad tā īsti apzinos, ka gandrīz katrā darbā mani varoņi saskaras ar ko neparastu, tiek iesaistīti piedzīvojumos, un, apveltīti ar vienkāršu cilvēkmīlestību, cenšas darīt sevi un pasauli labākus,” saka pats autors.
Dzintara Tilaka grāmatu spēks ir patiesumā – gan attēlojot situācijas, gan veidojot stāsta varoņus un viņu savstarpējās attiecības. Turklāt tas vienlīdz attiecas uz darbiem, kas rakstīti pieaugušajiem un bērniem.



Dzintars Tilaks ir rakstnieks, grāmatu ilustrators, dziesminieks, brīnišķīgu fotogrāfiju autors, radiožurnālists – talantīgs un patiesi labs cilvēks.

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem