“Mēness sargātājas” – sievietēm, kuras vēlas iepazīt savu pirmatnējo “es”

2021-07-29

Jo haotiskāka pasaule, jo vairāk cilvēkam nepieciešams kaut kas spēcīgs un pastāvīgs. Gribas atrast līdzsvaru cilvēka attiecībās ar dabu.

Tikko latviešu valodā iznākusi Stefānijas Lafrankas (Stephanie Lafranque) grāmata “Mēness sargātājas” , kurā autore aicina mācīties atklāt Mēness enerģijas, nolasīt tā fāzes, sajust mēness iziešanu cauri zvaigznājiem, izmantot lunāros arhetipus, no jauna iepazīt senču gudrības par burvju augiem un ieviest savā dzīvē rituālus.

“Mēness sargātājas” patiks visām, kas lasīja un sajūsminājās par psihoanalītiķes Klarisas Pinkolas Estesas grāmatu “Sievietes, kuras skrien ar vilkiem” vai Inin Nini grāmatām “Brīnumskaistā” un “Trīspadsmit Sapņotāji”.

Stefānija Lafranka: “Apgūsim zināšanas par sākotnējo sievieti, ieklausīsimies mūsu vēdera-zemes vibrācijās. Kļūsim par tādām, kādas vienmēr dziļi sevī esam bijušas: neatkarīgas, brīvas un radošas. [..] Sabiedrībā, kur viss notiek ātri un viss ir patērējams, es aicinu atgriezties pie gudrības un autentiskuma.”

Mēness ir sens pavadonis, kas aizved mūs pie mums pašām. Kopš neatminamiem laikiem Mēness ritms vada mūsu soļus saskaņā ar četrām fāzēm un divām kustībām, kas ir universālas un kosmiskas, jo attiecas uz visu: dzimšanu, augšanu, dilšanu, miršanu, augošu un lejupejošu enerģiju. Autore ierosina savienoties ar šo ciklu un dzīvot dabiskāku dzīvi, lai (atkal) kļūtu par tām, kas patiesībā esam. Izprast sevi labāk, vairāk ieklausīties sevī, lai atgūtu savu personisko spēku. Lunārā sieviete ir pirmatnējā sieviete, kas rūpējas par savu iekšējo ekoloģiju tāpat kā par planētas ekoloģiju. Senču zināšanas, kas saistītas ar dziļu ieklausīšanos sevī, paver ceļu uz pirmatnējo sievišķību.

Grāmatu ilustrējusi Vic Oh (Vic Oh), viņa dzimusi Meksikā, kur apguvusi emociju izpausmi krāsās, ir studējusi mākslas vēsturi Sorbonnas Universitātē un tagad dzīvo Parīzē. Vic Oh nododas naivajai mākslai, maģiskajam reālismam un senču kultūrām, savās gleznās attēlo pirmatnējās sievietes spēku, kā arī mistisko un svēto Visumu, kas ir mums visapkārt.

Pieejama arī e-grāmata.

No franču valodas tulkojusi Ilze Fogele.

Iesaki draugiem