Atkārtoti izdoti latviešu trilleri

2021-06-02

Šomēnes atkārtotu izdevumu piedzīvojuši pazīstamā latviešu rakstnieku dueta – Maijas Pohodņevas un Modra Pelša trilleru sērijas romāni “Nedzeniet pēdas snaiperim” un “Tumsas inversija”. Personāžu dēkas turpinās jau agrāk Apgādā Zvaigzne ABC izdotajos darbos “Naida simetrija” un “Prāgas pastkartes”.

21. gadsimta sākums. Mierīgā Latvijas mazpilsētā sāk risināties satraucoši notikumi: no snaipera lodes krīt jau otrais varasvīrs. Ietekmes zonu dalīšana vai privāta atriebība? Jāņpils kriminālpolicijas nodaļa ar atjautīgo, mazliet cinisko kapteini Andri Kadiķi priekšgalā dara visu iespējamo, lai atrastu nenotveramo šāvēju. Beigu beigās pie atrisinājuma noved sīka, teju komiska detaļa. Tomēr snaipera aizturēšana izvēršas pavisam citādi, nekā paredzēts, un Andri Kadiķi savā varā pārņem atriebības alkas... Kur tās novedīs? Un kas slēpjas aiz precīzi šaujošā ieroča stobra?

Maijas Pohodņevas un Modra Pelša sadarbība ilgst jau divdesmit gadu, un tās rezultātā tapuši gan raksti un filmas, gan četras jau nosauktās sērijas grāmatas un divi darbi ārpus sērijām – dokumentāls stāstījums par cīņu ar slimību “Aliansē pret vēzi” un sirsnīgs, humoristisks romāns “Kaķu vārdotāja”. Taču ar to autoru daudzpusība nebeidzas, un tikko pielikts punkts jaunam manuskriptam – vēsturiskam romānam par Latvijas pagātnē līdz šim mazzināmu lappusi.

Tomēr viss sākās ar aizraujošajiem romāniem par policistu un slepkavu – romāniem, kuros ir ne tikai meistarīgi uzturēta intriga, bet arī apbrīnojami daudz precīzu detaļu. “Strādājot policijā un žurnālistikā, daudz stāstu paliek neizstāstīti. Vispirms jau tie, kuriem nav pierādījumu, kā arī tie, kuros piedalījās autori paši, bet tobrīd par tiem atklāti runāt nevarēja,” atzīst rakstnieki. “Ja pirmajā grāmatā “Nedzeniet pēdas snaiperim” visi notikumi ir izdomāti, izņemot policistu humoru, tad “Tumsas inversijā” jau ir krietni vairāk patiesības, protams, pieliekot klāt to, kas likuma ietvaros nebūtu pieļaujams.” Autori atzīst, ka rakstīšanas gaitā ir pieķērušies galvenajiem personāžiem, kurus nebūt nevar nosaukt par pozitīvajiem tēliem, jo caur viņiem arī rakstniekiem pavērusies iespēja doties īstās dēkās. Tāpēc ir pamats cerēt, ka arī trilleru sērija vēl turpināsies.

Visiem darbiem pieejamas arī e-grāmatas.

Iesaki draugiem