Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi atziņu grāmata "Iedvesmas upe"

2021-05-18

Kā ūdens noslīpē akmentiņus, tā grāmatas autore Dace  Kravale un māksliniece Agnese Spridzāne slīpē universālas atziņas par pasauli un cilvēkiem. 

Kur teksts saplūst ar krāsu, vārds ar otas triepienu, iekšējs pārdomu process ar notikumiem ārējā realitātē. "Iedvesmas upe" ir ceļojums, kas sākas dziļi sevī un izplešas, aptverot visu, kas ir ārpus mums.  Grāmatā paustās atziņas koncentrētā valodā lūkojas uz esības virzību  dzīves laikā. Kā sadzirdēt sevi un nepazaudēt iekšējo bērnu? Kā nebaidīties būt jūtīgam un atļaut  sev izjust visu emociju gammu? Kā saglabāt atvērtu sirdi un pieņemošu attieksmi pret citādi  domājošiem? Kā mīlēt dzīvi un sevi savā dzīvē? 

Agneses Spridzānes grāmatas ilustrācijas radītas īpašā akvareļu un tušas gleznojuma tehnikā, kas pēc tam papildināta ar digitālo zīmējumu. Zīmējumu veidols tapis iedvesmojoties no atziņām, mēģinot abstraktā krāsu valodā ietvert tekstā pausto.

Grāmata "Iedvesmas upe" ir skaista dāvana gan tuvam un mīļam cilvēkam, gan skolu un augstskolu absolventiem, gan uzticīgiem un atbalstošiem kolēģiem. 

Par autorēm - Dace Kravale - Mg.sc.sal., Mg.art. Mūzikas un skatuves kustību pasniedzēja, lektore. 
Māksliniece un grāmatu ilustratore Agnese Spridzāne beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, pasniedz  mākslas nodarbības gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem. 

Iesaki draugiem