Iznākusi grāmata “Vegāns virtuvē”

2021-04-29

Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi latviešu blogeres Kristīnes Bergfeldes grāmata “Vegāns virtuvē”, kurā apkopotas vairāk nekā simts vegānisku ēdienu receptes.

Pārsvarā šo ēdienu gatavošanai nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas un mazliet laika. Turklāt Kristīne izvēlas jebkurā pārtikas produktu veikalā brīvi pieejamas sastāvdaļas. Šie ēdieni izdosies ikvienam – gan lietpratējam, gan arī iesācējam. Grāmatas autore Kristīne Bergfelde raksta: “Ikdienā strādāju mārketinga jomā, bet brīvajā laikā mani visbiežāk var sastapt virtuvē vai nu našķojoties, vai gatavojot.

Vegānismam pievērsos pavisam nejauši un principā – ziņkārības pēc. Sākumā vēlējos tikai izmēģināt, kā ir “neēst gaļu”, jo tolaik man bija diezgan daudz draugu un paziņu, kas jau ilgu laiku bija pievērsušies veģetārismam. Tā nu to izmēģināju arī es un man iepatikās! Līdz ar pievēršanos augu valsts uzturam sāku aizvien vairāk interesēties par ēdiena gatavošanu un mani aizrāva rosīšanās virtuvē. Gatavošanas process kļuva aizraujošāks, jo pagatavotais ēdiens vienmēr izdevās daudzveidīgāks par ierasto – kā nekā vienmēr bija jāeksperimentē ar jaunām garšām un sastāvdaļām, kā arī ikreiz varēju iemācīties un apgūt kaut ko jaunu. Tiklīdz sapratu, ka man patīk un padodas gatavot ēdienu, nolēmu izveidot recepšu blogu un tajā dalīties ar manis radītajiem ēdieniem gan rakstveidā, gan videoformātā, tā iepriecinot arī citus.

Pie grāmatas “Vegāns virtuvē” strādāju aptuveni gadu un praktiski visu laiku pavadīju virtuvē – izmēģināju, eksperimentēju, atkārtoju un pārbaudīju. No A–Z šī grāmata ir 100% sirdsdarbs, kurā pat visas fotogrāfijas (ar nelielu palīdzību no manas otrās pusītes) ir pašu uzņemtas.

Centos grāmatā ielikt no visa pa drusciņai, lai tās saturs būtu pēc iespējas daudzveidīgāks un tajā tiktu iekļauti ēdieni, kas patiks visu garšas kārpiņām. “Vegāns virtuvē” piedāvātas vairāk nekā 100 no augu valsts produktiem pagatavotu ēdienu receptes. Tajā ir viss, sākot ar gardām brokastīm, apetītlīgām uzkodām, sātīgiem pamatēdieniem un beidzot ar bagātīgām zupām, krāšņiem salātiem, krēmīgām kūkām un saldumiem, kas kliegtin kliedz “VĒL”! Domāju, ka šajā grāmatā ikviens atradīs kaut ko savai gaumei atbilstošu!

Grāmata būs lielisks palīgs virtuvē gan jau pieredzējušiem vegāniem, gan arī tiem, kuri šajā jomā ir iesācēji, kā arī visiem tiem, kas vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un papildināt savu ēdienkarti ar atšķirīgu un nebijušu garšu buķeti. Ceru, ka arī Tu tajā atradīsi sev ko tīkamu!”

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem