Grāmata aizrautīgiem sapņotājiem un piedzīvojumu meklētājiem

2021-03-30

Kalnos kāpēji Kristīne un Kristaps Liepiņi uzrakstījuši grāmatu “PAMIRS mana sirds mīlestībā”, ko tikko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Divi latviešu alpīnisti vienā no pasaules nomaļākajiem nostūriem. Divas Pamira augstkalnu virsotnes, kuras ir augstākas par 7000 metriem. Divas reizes par mata tiesu no nāves… Izdzīvojot šo un citus notikumus, tapusi grāmata “PAMIRS mana sirds mīlestībā” . Šis stāsts ir vēl jo saistošāks tāpēc, ka tiek izstāstīts no sievietes skatu punkta, cenšoties atrast atbildes uz mūžīgo jautājumu par to, kāpēc cilvēki kāpj kalnos, balansējot uz nebūtības robežas.

Šī ir debija, ar kuru Latvijas dokumentālās prozas žanrā sevi piesaka ceļotāji, piedzīvojumu meklētāji un alpīnisti Kristaps un Kristīne Liepiņi. Viņi šo iespaidīgo veikumu veltījuši visiem, kuros mājo izzināt kārais pasaules iepazinēja gars, visiem, kuri kaut reizi mūžā ilgojušies pēc augstām virsotnēm tiešā un arī pārnestā nozīmē.

Emocijām un pieredzes bagātais kalnu mīlestības stāsts, kurš bagātīgi papildināts ar ekspedīcijas gaitā uzņemtajām fotogrāfijām, noderēs gan tiem, kuri gatavojas saviem pirmajiem augstkalnu kāpieniem, gan aizkustinās tos, kuri uz kalniem raugās tikai ar bailīgas nedrošības vai sapņainas pielūgsmes pilnām acīm.

Kristapa un Kristīnes iedvesmojošais tandēms labi pazīstams Latvijas kalnos kāpējiem. Kristaps ir alpīnists un alpīnisma instruktors ar gandrīz 40 gadu ilgu pieredzi, savukārt Kristīne kalnos kāpt sākusi tikai pirms desmit gadiem. Šajos gados abi kopā sasnieguši aptuveni pusotru simtu dažādas kalnu virsotnes piecos pasaules kontinentos, pie tam, veicot gan maršrutus uz augstkalnu virsotnēm, gan arī uz tehniski ļoti sarežģīti sasniedzamām vertikāla ledus un klinšu smailēm. Lai arī abi nupat izdotās grāmatas “PAMIRS mana sirds mīlestībā” autori ir savas jomas lietpratēji kalnos kāpšanā un ceļojumos ar izaicinošiem piedzīvojumiem (ir staigāts gan Arābijas tuksnešu smiltīs, gan Grenlandes ledājos) tomēr grāmatas izdošana viņiem ir pilnīgi jauns piedzīvojums. Aicinām tajā piedalīties arī jūs!

Pieejama arī e-grāmata.

Papildus informācija par grāmatu ““PAMIRS mana sirds mīlestībā”: https://www.facebook.com/Pamirs.mana.sirds
Grāmatas autoru Instagram konti:
https://www.instagram.com/kristine.liepina/
https://www.instagram.com/kristapsvx/

Iesaki draugiem