Diena, kurā es iemācījos dzīvot

2020-08-11

Franču rakstnieka Lorāna Gunela jaunā grāmata “Diena, kurā es iemācījos dzīvot” nāk kā atgādinājums: īstā dzīve risinās šeit un tagad, un tā ir jādzīvo ar pilnu krūti!

Šis lieliskais un daudzslāņainais romāns, kura sižets balstīts uz reāliem zinātniskiem pētījumiem, mūsu eksistenci un attiecības ar citiem cilvēkiem ļaus saskatīt gluži citā gaismā un ienesīs ikviena dzīvē svaigas vēsmas.

Ikdienā taču ir ierasts vienkārši dzīvot un daudzas lietas atlikt uz vēlāku – kad būs laiks, kad varēšu atļauties, kad aiziešu pensijā… vai ne? Tāpat bieži vien neiejaucamies, ļaujot lietām ritēt savu gaitu, jo “ko tad nu es”. Klusējam, kad būtu jākliedz, aizgriežam galvu uz citu pusi, un ejam savu ceļu. Samierināmies ar attiecībām, kuras sevi izsmēlušas un necīnāmies par tām, kuras būtu vērts saglabāt. Lorāna Gunela varoņi dara tāpat – vienkārši dzīvo, līdz kādā brīdī notiek neparedzamais…

Iedomājieties, ka jūs kādu svētdienu pastaigājaties pa Sanfrancisko krastmalu, un pēkšņi jūsu roku satver čigāniete, lai izzīlētu nākotni. Uzjautrināts jūs piekrītat, taču jau pēc mirkļa viņas skatiens sastingst un čigāniete nobāl. Un to, ko viņa jums beigās pavēsta... jūs labprātāk nemaz nebūtu dzirdējis. Kopš tā brīža nekas vairs nebūs kā agrāk – jūs vairs nespēsiet iet pa ierasto taciņu. Tieši tā notiek ar Žonatanu šajā Lorāna Gunela romānā “Diena, kurā es iemācījos dzīvot”. Pēc satraucošās tikšanās Žonatans metīsies sevis meklējumos, gūstot pieredzi, kas pilnībā izmainīs viņa dzīves uztveri. Un šis viena cilvēka lēmums ietekmē daudzus: dzīve mainās ne tikai Žonatanam, bet arī viņa tuviniekiem, draugiem, klientiem… un pat jocīgajam lūriķim, kurš izseko un filmē sava rajona kafejnīcu apmeklētājus, kā arī nīgrajam kungam, kurš cep vislabākos kēksiņus visā plašajā Sanfrancisko.

Viegls, sirsnīgs un neparasts ceļojums citu dzīvē – tā varētu nodēvēt šo romānu. Brīnišķīga lasāmviela atvaļinājumam!

Lorāns Gunels interesējas par psiholoģiju un vienlaikus ir arī personiskās izaugsmes speciālists. Viņš raksta aizraujošus romānus, kuru galvenā pamatdoma ir iedrošināt lasītāju izzināt un atklāt sevi. Viņa grāmatas ir tulkotas 25 valodās, latviešu valodā 2016. gadā izdots arī viņa romāns “Dievs vienmēr ceļo anonīmi”.

Pieejama arī e-grāmata.

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.

Iesaki draugiem