E-grāmatu TOP 10, 2019. gada jūnijs

2019-07-03

Līgo dziesmas dziedādams, garām paskrējis jūnijs ar zaļu ozollapu vainagu galvā. Palūkosim, ko e-grāmatu lasītāji bija izvēlējušies lasīt pirmajā vasaras mēnesī!

 

E-grāmatu topa pirmo un trešo vietu ieņem jūnija e-grāmatu akcijas darbi – Karolīnas Dž. Tjūdoras trilleris “Krīta vīrs” un Keitas Eberlenas romāns “Man tevis pietrūkst” . Romānā “Krīta vīrs” autorei ir izdevies apvienot Stīvena Kinga darbiem raksturīgo spriedzi un nakts murgu atmosfēru ar Reja Bredberija meistardarba “Pieneņu vīns” nostalģiju par draudzības spēcīgajām saitēm, bērnību un pieaugšanu. Ja šogad plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu, izvēlieties “Krīta vīru”! Savukārt Keitas Eberlenas romāns “Man tevis pietrūkst” ir neiedomājami romantiska, brīžiem sirdi plosoša, bet arī remdējoša grāmata. Šis romāns patiks gan romantisku darbu cienītājiem, gan arī tiem, kuriem nepieciešams cerības stars šķietami bezcerīgās situācijās. 

Otrajā vietā ir Lūsindas Railijas romānu cikla “Septiņas māsas” piektais darbs “Mēness māsa” . Šī romānu cikla pamatā ir teiksmas par Septiņu Māsu zvaigznāju. Šoreiz autore aicina doties uz Spāniju, lai iepazītu leģendāro Sakromontes čigānu kopienu, kurā meklējamas galvenās varones Tigijas saknes.

Ceturtajā vietā atrodas jaunums – zviedru rakstnieces Kamillas Grebes kriminālromāns “Mājdzīvnieks” , kurš tika atzīts par Gada labāko zviedru kriminālromānu, Gada labāko skandināvu kriminālromānu un saņēma Glass Key balvu (2018). Šoreiz noziedznieku profila izstrādātāja Hanne un izmeklētājs Pēters piedalās pirms desmit gadiem notikušas, bet līdz šim neatklātas slepkavības izmeklēšanā Urmberjā, nomaļā Zviedrijas ciematā. Nedēļu pēc izmeklēšanas sākuma Hanne tiek atrasta mežā – apmaldījusies un zaudējusi atmiņu, bet Pēters ir pazudis. Kur palicis Pēters, un ko nespēj atcerēties Hanne?

Jau ceturto mēnesi pēc kārtas e-grāmatu topā noturas Jū Nesbē spriedzes romāns “Makbets” , kurš šoreiz atrodas topa piektajā vietā. Autors ir meistarīgi apvienojis Šekspīra traģēdijas mītiskos elementus ar skandināvu noir žanra tradīcijām.

E-grāmatu topa sesto vietu ieņem vēl viens jaunpienācējs – L. S. Hiltones darbs “Ultima” par mākslas ekspertes un sērijveida slepkavas (protams, tikai pamatotu iemeslu dēļ) Džūditas Rešlijas elpu aizraujošajiem piedzīvojumiem. Tas ir seksīgs, straujš un atjautīgs spriedzes romāns.

Dinas Džeferisas romāns “Safīra atraitne” jūnijā ir septītais populārākais darbs. Autore aicina lasītājus doties uz eksotisko Ceilonu, lai kopā ar galveno varoni Luīzu Rīvu uzzinātu, vai pēc laulības, kas balstījusies uz meliem, var iemācīties mīlēt no jauna.

Vācu rakstnieces Neles Noihausas kriminālromāns “Mežā” atrodas astotajā e-grāmatu topa vietā. Ļaunprātīgas dedzināšanas izmeklēšanas gaitā kriminālinspektori Olivers un Pia atklāj saikni ar notikumiem, kuri risinājušies pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem, kad mežā bez vēsts pazuda Olivera labākais draugs, desmit gadus vecais Arturs. Olivers un Pia ķeras pie lietas atkārtoti, cenšoties pārvarēt apkaimes iedzīvotāju neuzticēšanos un nevēlēšanos cilāt senas atmiņas...

Topa devītajā vietā ir Rutas Hoganas sirsnīgais romāns “Pazaudēto lietu glabātājs” . Vai esat kādreiz prātojuši, kur tagad atrodas kāda jūsu nejauši nozaudētā lieta? Varbūt kāds to izmanto vai ir noglabājis savā atvilktnē, varbūt tā lēnām izbalē saulē kādā pļavā? Entonijs Peardū ir pavadījis pusi savas dzīves, vākdams citu pazaudētās lietas. Apzinoties, ka viņa mūžs tuvojas beigām, Entonijs savu māju un pazaudētos dārgumus atstāj mantojumā asistentei Laurai, kurai viņš uztic atrast lietu īstenos īpašniekus. Dodieties ceļojumā kopā ar Lauru, lai atklātu pazaudēto lietu noslēpumus! 

Jūnija topu noslēdz vēl viens pavisam nesen izdots darbs – vēsturnieces Ineses Dreimanes romāns “Vēstule ar pielikumu” . Autore ikdienā strādā Latvijas Okupācijas muzejā un šobrīd pēta čekas darbības pirmsākumus Latvijā 1940. gadā, kā arī turpina 1941. gadā čekā nošauto cilvēku personību noskaidrošanu. Šo romānu veidojušas Ineses Dreimanes zināšanas un izpēte par divdesmitā gadsimta Latvijas vēsturi, kā arī spilgts un emocionāls līdzpārdzīvojums. Autore saka: “Es nevarēju par to neuzrakstīt.”

Ir sākusies jūlija e-grāmatu atlaižu akcija “Mīlestība ir!” . E-grāmatu atlaižu akcijas sešus darbus varat iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā no 1. jūlija līdz 31. jūlijam ar 50 % atlaidi. 

Noteikti turpināsim piedāvāt arī jaunumus, tāpēc sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Mīlēsim kopā ar Zvaigzne ABC e-grāmatām!

2019. gada maija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem