Toma Kreicberga romāna "Havanas kaķu karalis" atvēršanas svētki 21. maijā

2019-05-15

Apgāds Zvaigzne ABC izdevis finansista un rakstnieka Toma Kreicberga romānu “Havanas kaķu karalis”. Latviešu autora romānu sākotnēji publicēja liela ASV izdevniecība Katherine Tegen Books (HarperCollins) un tas nu jau tulkots 4 valodās.

Romāns skata Kubas tropu komunisma spožumu un postu pirmās mīlestības skarta amerikāņu pusaudža acīm. Izdevums “Publisher’s Weekly” slavē romānu kā spožu prozu un uzteic autora humora izjūtu.

Bārbala Simsone, Zvaigzne ABC: “Romāna pamatā ir Kreicberga personiskā pieredze, dzīvojot Kubā. Tomēr šis ir tikai intriģējošs, eksotisks fons stāstam par jaunieša sevis meklējumiem, kā arī grūto mākslu pieņemt pareizos lēmumus vēsturiski un politiski sarežģītā situācijā. Tematika šķitīs īpaši aktuāla lasītājiem, kuri atceras padomju laikus un seko “čekas maisu” jautājumam. Autora trāpīgais, humoristiskais rakstības stils saistīs dažādu paaudžu lasītājus.”


FOTO: Spīgana Spektore

Toma Kreicberga vārds latviešu literatūrā parādījās 2011. gadā ar īsprozas krājumu “Dubultnieki un citi stāsti”. Sabiedrību aplidoja ziņa par fenomenu – jaunu latviešu rakstnieku, kurš raksta angļu valodā un kura stāsti nominēti prestižajai Nebula balvai. “Dubultnieki” izpelnījās atzinīgas atsauksmes un tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai spilgtākās debijas kategorijā. Atzinību guva arī autora romāns “Lopu ekspresis”, kas vēstīja par jauna censoņa ērkšķaino pieredzi Volstrītas finanšu tīklos un risināja stāstu par puiša vecmāmiņas pūliņiem izdzīvot izsūtījumā Sibīrijā.

Pēdējos gados Kreicberga vārds sabiedrībā gan plašāk izskanējis saistībā ar viņa darbu finanšu nozarē, izveidojot un vadot pensiju pārvaldītāju INDEXO.

Romāns “Havanas kaķu karalis” sākotnēji rakstīts angliski, autoram piedaloties Aiovas Universitātes Starptautiskajā rakstnieku programmā. Romānu tulkojusi pazīstamā rakstniece Ieva Melgalve. Tas uzrunās gan jauniešus, gan vēstures un ģeopolitikas cienītājus, gan Kubas mūzikas un dejas mīļus.

Aicinām uz romāna "Havanas kaķu karalis" atklāšanu otrdien, 21. maijā, plkst. 18.00 Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6 (ieeja caur grāmatnīcu).

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem