E-grāmatu TOP 10, 2019. gada marts

2019-04-03

Beidzot ir pienācis pavasaris – gan kalendārais, gan astronomiskais, gan reālais (tas, kurš aiz loga čivina, dzen asnus un apžilbina ar saules stariem). Martā atlaižu akcijai izvēlējāmies e-grāmatas ar īpaši pavasarīgiem vākiem, kuros rotājās ziedi, koki un pirmais taurenis. Kā gan veicās atlaižu akcijas darbiem, vai topā iekļuva arī kāds jaunums? Palūkosim, ko e-grāmatu lasītāji bija izvēlējušies lasīt martā!

 

Pirmās divas topa vietas ieņem marta e-grāmatu akcijas darbi – Tabeas Bahas romāns “Kamēliju sala” ir pirmajā vietā un Simonetas Anjello Hornbijas darbs “Mandeļu vācēja” ierindojas otrajā vietā. Tabea Baha aicina lasītāju uz kādu brīnumskaistu salu Bretaņā, kur galvenajai varonei Silvijai ne tikai nāksies atklāt, kāpēc tante Lūcija ir atstājusi viņai mantojumā kamēliju audzētavu, bet arī izvērtēt savu dzīvi un saprast, vai nav pienācis laiks kaut ko mainīt. “Mandeļu vācēja” ir kādas sicīliešu sievietes neparastais mīlestības stāsts ar detektīvromāna iezīmēm. Kas patiesībā bija Marija Rozālija Indzerillo, saukta arī par Mandeļnieci? Kāpēc vieni viņu nolād un dēvē par netiklu, bet citi cildina viņas prasmi saimniekot?

Trešajā vietā atrodas jaunums – slavenā kriminālromānu rakstnieka Jū Nesbē trilleris “Makbets” . Makbets kā specvienības komandieris. Viņa sieva kā izbijusi prostitūta. Trīs raganas kā narkodīleres. Jū Nesbē veiksmīgi sapludinājis Šekspīra traģēdijas elementus ar savu estētiku, mūsdienu vidi un sižetu.

E-grāmatu topa ceturto un piekto vietu ieņem mēneša akcijas e-grāmatas. Klēras Makintošas trillerī “Es ļāvu tev iet” lasītājs var vērot, kā attīstās vardarbīgas attiecības, briest ģimenes krīze un tiek pieļautas liktenīgas kļūdas, un tā vien gribas iejaukties varoņu stāstos, lai apturētu neapturamo. Savukārt Pētera Vollēbena darbs “Koku slepenā dzīve” atklāj pārsteidzošus faktus par kokiem un citām dzīvām būtnēm mežā. Vai zinājāt, ka kokiem piemīt jūtas, atmiņa un pat raksturs?

Marta topa sestajā vietā ir Sāras Pinboro romāns “Viņai nemanot” . Šis darbs, kas iesākas kā romantiskas ievirzes romāns ar iepazīšanos bārā, lēnām pārtop biedējošā trillerī, kurā autore liek lasītājiem atkal un atkal minēt, kurš ar kuru manipulē. Romāns "Viņai nemanot" ir tikpat nervus kutinošs kā brauciens pa līkumainu ceļu ap stāvu kalnu"

Viestura Reņģes e-grāmata “Mūsdienu organizāciju psiholoģija” atrodas e-grāmatu topa septītajā vietā. Šī darba mērķis ir iepazīstināt lasītāju ar mūsdienu organizācijas psiholoģijas atziņām atbilstoši Latvijas sociālajam un ekonomiskajam kontekstam. Šīs e-grāmatas atrašanās starp martā vispopulārākajiem darbiem nozīmē to, ka augstskolu studenti čakli gatavojas mācību gada noslēgumam.

Karīnas Račko romāns “Saplēstās mežģīnes” ir e-grāmatu topa ilgdzīvotājs, šoreiz tas ieņem astoto vietu. Romāns ierauj lasītāju spraigā, meistarīgi savērptā stāstā, kurā pārpārēm atradusies vieta gan romantikai un spilgtai seksualitātei, gan sižetiskajai intrigai un varoņu psiholoģijai.

Marta topu noslēdz divi jauni kriminālromāni – Irsas Sigurdardotiras “Sāga” atrodas devītajā vietā, bet Jāna Ērika Fjella “Ziņotājs” ir desmitajā vietā. “Sāga” ir otrais darbs sērijā par psiholoģes Freijas un detektīva Huldara izmeklētajiem noziegumiem. Šoreiz viņiem jāatklāj, vai tiešām kāds mēģina piepildīt baiso pareģojumu, kurš tika atrasts laika kapsulā ar skolēnu sacerējumiem, kas rakstīti pirms desmit gadiem. Savukārt kriminālromāns “Ziņotājs” sasaista 20. gs. 60. gadu mafijas aizkulises ar mūsdienās pastrādātu slepkavību, kurai ir ekonomisks motīvs.

Ir sākusies aprīļa e-grāmatu atlaižu akcija “Divas sejas, divas puses”. E-grāmatu atlaižu akcijas sešus darbus varat iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā no 1. aprīlim līdz 30. aprīlim ar 50 % atlaidi.

Noteikti turpināsim piedāvāt arī jaunumus, tāpēc sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Aicinām izvēlēties jauku lasāmvielu pavasarim no Zvaigzne ABC daudzveidīgo e-grāmatu piedāvājuma!

2019. gada februāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem