E-grāmatu TOP 10, 2019. gada februāris

2019-03-05

Sniega kupenas šķiet ir patiešām nokusušas uz neatgriešanos, īsākais gada mēnesis ar ziemas atvadu sniegputeņiem ir galā. Vai dzestrais februāris būs ieviesis izmaiņas lasītāju iecienītākajos žanros? Februāra populārāko e-grāmatu TOP 10 visas trīs godalgotās vietas šoreiz ieņem kriminālromāni, lasītājiem pie sirds nākuši arī pāris romantiski darbi un vairākas februāra atlaižu akcijas e-grāmatas.

 

Par populārāko februāra e-grāmatu lasītāji atzinuši franču autora Mišela Bisī trilleri “Laiks ir slepkava” . Klotilde ar savu ģimeni pirmo reizi pēc vecāku un brāļa bojāejas automašīnas avārijā ir atgriezusies Korsikā, lai pavadītu tur atvaļinājumu. Negaidīti viņa saņem vēstuli, kuru it kā rakstījusi Klotildes mirusī māte. Kā tas ir iespējams? Pagātnes noslēpumi, Korsikas smaržas un garšas, intriģējoši varoņi un pārsteidzošs fināls – tāds ir šī romāna panākumu noslēpums.

Otrajā vietā atrodas vēl viens nervus kutinošs trilleris – Sāras Pinboro “Viņai nemanot” . Kādā vakarā bārā Luīze iepazīstas ar pievilcīgu vīrieti, taču nākamajā pirmdienā sastop viņu savā darbā. Tad seko pārsteigumi: pirmkārt, izrādās, ka viņš ir Luīzes jaunais priekšnieks, un, otrkārt, viņš ir precējies. Luīze iepazīstas arī ar Adeli, kas nesen pārcēlusies uz šo pilsētu un sagadīšanās pēc ir Luīzes jaunā priekšnieka sieva. Izklausās pēc attiecību romāna, kura centrā ir mīlas trīsstūris? Bet nē, Sāra Pinboro viltīgi un nemanāmi pārvērš romantiskas ievirzes romānu trillerī, kas var arī sabiedēt...

Trešo topa vietu ieņem melnas dzelmes un vēl melnāku noslēpumu iedvesmots spriedzes romāns – Paulas Hokinsas “Ūdenī” . Upē, kas plūst cauri pilsētai, tiek atrasta noslīkusi sieviete. Viņa rakstīja grāmatu par cilvēkiem, kas gājuši bojā šajā pašā vietā – Slīcēju dzelmē. Kas šeit notiek? Kāpēc šī upe laupa tik daudz dzīvību? Turklāt visas noslīkušās ir sievietes! Vai tas ir kāds pārdabisks lāsts vai tomēr noziegums?

Topa ceturtajā un piektajā vietā ir Karīnas Račko romāni “Samaitātā” un “Saplēstās mežģīnes” , kas ir e-grāmatu topa ilgdzīvotāji. Šos romānus varētu dēvēt par modernām pasakām par mīlestību un attiecībām. Spriežot pēc lasītāju nerimstošās intereses šīs tēmas vienmēr bija un būs aktuālas.

E-grāmatu topa sesto un septīto vietu ieņem februāra mītiem un leģendām veltītās atlaižu akcijas darbi. Franču autors Kristofs Onodibio romānā “Ticēt brīnumainajam” rada trāpīgas mūsdienu dzīves ainas, tās savijot ar senatni, mītiem un varoņiem, kas turpina ietekmēt tehnoloģiju un vientulības pārņemto sabiedrību. Frānsisas Hārdingas darbs “Melu koks” ir stāsts par meiteni Feitu, kura atrod melu koku – unikālu augu, kas barojas no meliem. Vai tas palīdzēs atklāt Feitas tēva mīklainos nāves apstākļus vai ievedīs meiteni vēl lielākās nepatikšanās?

Bernāra Miņjē psiholoģiskais trilleris “Nenodzēs gaismu!” februārī ir astotais populārākais darbs. Kristīne Šteinmeijere saņem anonīmu vēstuli. Sākumā sieviete ir pārliecināta, ka vēstule nav adresēta viņai, taču vīrietis, kurš piezvana viņai radio raidījuma laikā, šķiet, uzskata citādi. Izmeklētājs Martēns Servazs uzturas ārstniecības iestādē depresijas māktiem policistiem, un kādu dienu viņš saņem atslēgu no viesnīcas numura, kurā pirms gada pašnāvību izdarīja jauna māksliniece. Kā savā starpā ir saistīti šie notikumi? Un kas īsti slēpjas tur – tumsā?

Februāra topu noslēdz mēneša e-grāmatu akcijas darbi, proti, “Vāgners. Dzīvesstāsts” un “Skandināvu mitoloģija” . Grāmatā “Vāgners. Dzīvesstāsts” autors Žaks De Dekērs skrupulozi atklāj komponista dzīves apstākļus, uzmanību pievēršot ne tikai Vāgnera dzīvei un daiļradei, bet arī viņa draugiem un ienaidniekiem, tā laika vēsturiskajiem apstākļiem un politiskajām intrigām. Bet Nīla Geimena darbs “Skandināvu mitoloģija” ir spožs veltījums sarežģītajai skandināvu mītu pasaulei. Sensenie vēstījumi grāmatā iegūst pilnīgi jaunu, ārkārtīgi dzīvīgu elpu.

Martā aicinām svinēt pavasara atnākšanu, tāpēc esam atlasījuši sešas grāmatas, kuru vākos plaukst ziedi, zaļo koki vai ir redzams ilgi gaidītais pirmais pavasara taurenis. E-grāmatu atlaižu akcijas sešus darbus varat iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā no 1. marta līdz 31. martam ar 50 % atlaidi.

Noteikti turpināsim piedāvāt arī jaunumus, tāpēc sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Jauku lasīšanu!

2019. gada janvāra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem