E-grāmatu TOP 10, 2019. gada janvāris

2019-02-06

Pirmais 2019. gada mēnesis jau paskrējis garām. Janvārī piedāvājām lasītājiem interesantu e-grāmatu atlaižu akciju, un esam priecīgi, ka pusi no janvāra TOP 10 darbiem veido tieši šīs akcijas e-grāmatas.

 

Pirmajā vietā ir Roberta Galbraita (Dž. K. Roulingas pseidonīms) kriminālromāns “Zīdtārpiņš” . Šis darbs ieņēma arī 4. vietu 2018. gada populārāko e-grāmatu topā, tāpēc nav brīnums, ka privātdetektīva Kormorana Straika un viņa asistentes Robinas Ellakotas piedzīvojumi ir pieprasītākā e-grāmata no janvāra atlaižu akcijas darbiem.

Otrajā vietā atrodas vēl viena lasītāju iecienīta e-grāmata – Karīnas Račko trešais romāns “Samaitātā” . Pati rakstniece šo romānu dēvē par savu līdz šim provokatīvāko darbu. Karīnas Račko romāni ir modernas pasakas, kuras lasot, spējam iztēloties varoņus un mīlestību, kas pārvar visus šķēršļus. Vai tā notiks arī šoreiz? Vai mīlestība izrādīsies glābiņš vai ceļš uz bezdibeni?

Topa trešo, ceturto, piekto un sesto vietu ieņem janvāra atlaižu akcijas darbi. Mario Džordāno ekscentriski komiskais detektīvs “Tante Poldī un sicīliešu lauvas” iepazīstinās jūs ar Mis Mārplu sicīliešu gaumē, kura no Bavārijas pārcēlās uz Sicīliju, lai “nodzertos līdz nāvei ar skatu uz jūru”. Taču tā vietā tante Poldī uzņēmās dārznieka pazušanas izmeklēšanu. Lorinas Grofas darbs “Gaisma un niknums” ir gards un literāri izbaudāms romāns par laulības dzīvi. Triloģijas “Daringemhola” autores Katrīnas Teilores grāmata “Pļavas ziedu vasara” ir viegls, romantisks darbs par divām draudzenēm, kuras nolemj uz 3 nedēļām apmainīties mājām, nedomājot par to, kā tas izmainīs viņu turpmāko dzīvi, bet Meta Heiga darbs “Iemesli dzīvot tālāk”  ir patiess stāsts par to, kā Mets gandrīz aizgāja bojā depresijas dēļ, taču rada spēku un iemācījās dzīvot no jauna.

Žurnālistes Zanes Zustas un psihoterapeites Diānas Zandes grāmata “Tarakāni manā galvā” janvārī atrodas populārāko e-grāmatu septītajā vietā. Grāmatā ietverti piecpadsmit rakstnieces Zanes Zustas stāsti, bet pēc tiem seko psihoterapeites Diānas Zandes atbildes vēstule konkrētajai stāsta varonei. Šis darbs noderēs ikkatrai sievietei.

Janvāra topa astotajā vietā ir romāns par kārdinājumu – Rodikas Dēnertes “Zahera viesnīca” . Tas ir mazliet nostalģisks, bet daudzkrāsains un intriģējošs vēstījums par aizgājušo laiku un zudušo pasauli – deviņpadsmitā un divdesmitā gadsimta mijas Vīni un kādu viesnīcu, kurā ik dienu pulcējas ievērojamākie Vīnes ļaudis.

E-grāmatu topa devīto vietu ieņem Paulas Hokinsas spraigais, intriģējošais kriminālromāns “Ūdenī” . Mazpilsētā mirusi sieviete. Iekritusi vai ielēkusi upē. Un viņa nebūt nav vienīgā, kas pēdējā laikā noslīkusi. Kas notika? Kāpēc racionāli domājoša četrdesmitgadniece metās ūdenī un darīja sev galu? Meita ir pārliecināta, ka mamma upē ielēca pati. Mirušās māsa tam netic. Ko domā policisti?

Janvāra topu noslēdz Hilarijas Mantelas vēsturiskais romāns “Vilku nams” . 16. gs. 20. gados Anglija atradās uz katastrofas sliekšņa: ja valdnieks nespētu radīt vīriešu kārtas mantinieku, valstī varētu sākties postošs pilsoņu karš. Kurš un kā atrisināja šo problēmu?

Februārī aicinām pievērst uzmanību e-grāmatām, kuras tā vai citādi pieskaras mītiskajam. E-grāmatu atlaižu akcijas sešus darbus varat iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā no 1. februāra līdz 28. februārim ar 50 % atlaidi. Iesakām sekot līdzi arī aktualitātēm, jo februārī gaidāmi e-grāmatu pirmpublicējumi lieliem un maziem lasītājiem.

Sekojiet līdzi informācijai mūsu Twitter un Instagram kontos! Lai gada īsākais mēnesis ir mītu un leģendu valdzinājuma pilns!

2018. gada decembra e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem