Kuras ir Zvaigzne ABC populārākās e-grāmatas 2018. gadā?

2019-01-10

2018. gadā Zvaigzne ABC mājaslapas e-grāmatu sadaļu papildināja 196 jauni izdevumi. Vecgada vakarā šeit kopskaitā bija 1568 dažādas e-grāmatas. Visvairāk, protams, ir daiļliteratūras e-grāmatu (oriģinālliteratūra, kriminālromāni, romantiskie darbi, vēsturiskie romāni u. c.), e-grāmatu bērniem un jauniešiem, biznesam, pašizaugsmei, pavārgrāmatu, veselības e-grāmatu u. c. žanru darbu. Kuras e-grāmatas ir bijušas vispopulārākās? Tūlīt to uzzināsim!

Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, arī pērnajā gadā katra mēneša sākumā apkopojām informāciju par populārākajām Zvaigzne ABC e-grāmatām. Mēneša topos varēja atrast gan jaunākos darbus, gan arī katra mēneša e-grāmatu akcijas darbus, kā arī vienkārši lasītāju nemainīgi iemīļotos darbus. Joprojām e-grāmatu lasītāju divi iecienītākie žanri ir kriminālromāni un romantiskie romāni.

Erotisko romānu rakstnieces Karīnas Račko cienītāji var uzgavilēt, jo otro gadu pēc kārtas tieši viņas e-grāmata ir vispopulārākā – šogad tā ir “Debesis pelnos” , turklāt autore var svinēt dubultuzvaru, jo 2. vietā atrodas 2017. gadā publicētais debijas romāns “Saplēstās mežģīnes” . Šogad varēsim sekot līdzi arī trešā romāna “Samaitātā” panākumiem, lai redzētu, vai topā var iekļūt visi trīs autores darbi.

Jū Nesbē faniem arī ir iemesls priecāties, jo šī autora darbs “Slāpes” ir gada trešā populārākā e-grāmata un vispopulārākais kriminālromāns. Interesanti atzīmēt, ka 2017. gadā arī 3. vietā atradās Nesbē romāns “Asinis sniegā”, tādēļ var secināt, ka šim autoram ir stabils cienītāju pulks.

Iespējams, ka viena no kriminālromānu sēriju veiksmes atslēgām ir autoru spēja radīt spilgtus, neaizmirstamus galvenos tēlus. Roberta Galbraita kriminālromānos tādi ir Kormorans Straiks kopā ar savu asistenti Robinu Ellakotu. Galbraita (aiz šī pseidonīma slēpjas Dž. K. Roulinga) romānu cienītāji ir pelnījuši skaļus aplausus, jo 2018. gada populārāko e-grāmatu topā ir visi trīs līdz šim latviski izdotie darbi, proti, 4. vietu ieņem “Zīdtārpiņš” , 9. vietā ir “Ļaunuma raža” , bet top 10 noslēdz “Dzeguzes sauciens” .

Jusi Adlers-Olsens un viņa kriminālromānu centrālais tēls Karls Merks savam šarmam latviešu valodā lasošos ir pakļāvuši jau vairākus gadus, tāpēc nav pārsteigums, ka 5. vietā starp populārākajām e-grāmatām ir “Bez robežām” .

Džesikas Nollas debijas romāns “Laimīgā meitene” ir pagājušā gada 6. populārākā e-grāmata. Darba nosaukums vedina domāt, ka šī e-grāmata patiks romantikas cienītājiem, taču patiesībā romānā norisinās arī trillera cienīgas ainas.

Starp šādiem visnotaļ spriedzes pilniem romāniem kā salds aprikožu kruasāns ir Lauras Madeleines romantiskais romāns “Mazā Parīzes konditoreja” , kas ieņem topa 7. vietu. Tiesa, uzreiz aiz tā – 8. vietā – seko Stefanijas Meieres trilleris “Ķīmiķe” , lai gan arī šajā darbā kaut mazliet, tomēr mīlestībai vieta ir.

Arī Apple Books lietotnē pieejamās Zvaigzne ABC e-grāmatas ieņem līdzīgas pozīcijas. Vispopulārākās ir Karīnas Račko erotiskās e-grāmatas “Saplēstās mežģīnes” un “Debesis pelnos”, 3. vietā ir Jū Nesbē romāns “Slāpes”. 4. vietu ieņem Račko romāns “Samaitātā”, bet nākamajās divās vietās ir Roberta Galbraita detektīvromāni “Zīdtārpiņš” un “Dzeguzes sauciens”. Jusi Adlera-Olsena romāns “Bez robežām” ir 7. vietā, bet tam seko Kamillas Grebes spriedzes darbs “Ledus zem viņas kājām”. Stefanijai Meierei ar trilleri “Ķīmiķe” pienākas 9. vieta, bet Nelles Noihausas kriminālromānam “Dzīvie un mirušie” ir Apple Books 10. vispopulārākās e-grāmatas gods.

Vai 2019. gadā joprojām vispopulārākie būs detektīvromāni un romantiskie darbi? Varbūt starp populārākajām e-grāmatām laiks ienākt kādam dzejas krājumam vai jauniešiem domātam romānam? Turam īkšķus par ikvienu autoru un viņa darbu, bet lasītājam novēlam neaizmirstamus piedzīvojumus rakstnieku uzburtajās stāstu pasaulēs!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple Books

Iesaki draugiem