E-grāmatu TOP 10, 2018. gada augusts

2018-09-06

Septembris ir sācies ar jauno mācību gadu skolēniem un studentiem, krāsainām asterēm un gladiolām, ļaužu pilnākām ielām, kā arī ikmēneša Zvaigzne ABC pirktāko e-grāmatu apskatu. Augustā, līdzīgi kā jūlijā, vienlīdz populāri ir bijuši gan jau labi zināmie darbi, kas piedalījās mēneša kriminālromānu akcijā, gan arī jaunākās e-grāmatas.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Augustā vispopulārākās e-grāmatas tituls pienākas B. A. Parisas darbam “Aiz slēgtām durvīm” . Šis spriedzes pilnais psiholoģiskais darbs bija iekļauts e-grāmatu akcijā “Atklāsim noslēpumus kopā!”. Uzreiz jāsaka, ka arī topa nākamās vietas ieņem akcijas darbi. Otrā populārākā e-grāmata augustā ir bijusi Mišela Bisī “Melnās ūdensrozes” , kurā noslēpumi ir saistīti ar mākslinieka Kloda Monē iemīļoto ciematu, bet topa 3. vietu ieņēmis Marka Rābes psiholoģiskais spriedzes romāns “Šoks” . Arī topa 4. vieta pienākas e-grāmatu akcijas darbam, un šoreiz tas ir Maikla Robotama trilleris “Dzīvību vai nāvi” ar ļoti intriģējošo sižeta pavērsienu un jautājumu: kāpēc no cietuma izbēg ieslodzītais, kuram atbrīvošana ir gaidāma nākamajā dienā?

L. S. Hiltones darbs “Domina” augustā ir 5. populārākā e-grāmata, apliecinot, ka lasītājiem patīk gana pikanti un intriģējoši notikumu pavērsieni. Šarlotes Linkas e-grāmata “Pieviltā” , kas atrodas 6. vietā un arīdzan ietilpst mēneša akcijas darbu klāstā, piedāvā spraigu sižeta līniju un atziņu, ka reizēm mums var nākties apšaubīt pieņēmumus par tuvākajiem draugiem un pat ģimenes locekļiem.

Kristofa Onodibio jaunās e-grāmatas “Ticēt brīnumainajam” atrašanās augusta populārāko darbu 7. vietā nerada pārsteigumu, jo lasītāji joprojām lasa un atzinīgi izsakās par autora pirmo darbu “Ienirt”, kas tika izdots 2017. gada rudenī. Iespējams, ka autora vizīte septembrī Latvijā veicinās šo darbu atrašanos arī šī mēneša populārāko darbu sarakstā. K. Onodibio ir poētiskā rakstības stila piekritējs, un viņa darbi prasa diezgan lēnu, dziļu un pārdomātu lasīšanu.

Lai cik neticami tas nešķistu, bet tieši augustā pirmo reizi e-formātā tika publicēts Džona Grīna jauniešu romāns “Mūsu zvaigžņu vaina” , kas uzreiz ir ieņēmis topa 8. vietu. Šī e-grāmata ir kā himna cerībai, kas ir klātesoša pat tad, ja diagnoze ir nedziedināms vēzis.

Islandiešu rakstnieces Irsas Sigurdardotiras kriminālromāns “DNS” topā ieņem 9. vietu. Šajā darbā izmeklētājiem ne tikai jāšķetina brutāli pastrādāti noziegumi, bet arī jāmēģina saprasties ar liecinieci, kura atsakās runāt par redzēto.

Augusta populārāko e-grāmatu topu noslēdz Keitas Eberlenas romāns “Man tevis pietrūkst” , kas vēsta par apstākļu sakritībām un dzīves notikumu pavērsieniem, kas vieno vai šķir cilvēkus. Romantiska un arī sirdi plosoša – tāda ir šī e-grāmata.

Septembra e-grāmatu akcija ar nosaukumu “Seši stāsti – viena pasaule” ir sākusies. Vai arī oktobrī, atskatoties uz septembra populārākajām e-grāmatām, topā redzēsim akcijas darbus? Varbūt tajā dominēs tikai jaunākās e-grāmatas? Aicinām izvēlēties jauku lasāmvielu siltās atvasaras vakariem no Zvaigzne ABC daudzveidīgo e-grāmatu piedāvājuma!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada jūlija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem