E-grāmatu TOP 10, 2018. gada jūnijs

2018-07-02

Pirmais vasaras mēnesis šķiet paskrējis vēja spārniem, tāpēc laiks atskatīties, kuras ir bijušas vispopulārākās Zvaigzne ABC e-grāmatas. Jāsaka, ka turpinās pēdējos mēnešos novērotā tendence, ka akcijas e-grāmatas itin sparīgi sacenšas ar jaunākajām e-grāmatām par vietu ikmēneša topā. Kuras ir guvušas pārsvaru jūnijā?

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Jūnijā vispopulārākās e-grāmatas gods pienākas nesen publicētajam Neles Noihausas darbam  “Dzīvie un mirušie” . Šīs vācu rakstnieces romāni vienmēr ir bijuši iecienīti arī e-formātā, jo pārstāv detektīvliteratūras klāstu. Interesanti, ka karstās vasaras dienās šīs grāmatas sižets lasītājus aizvedīs uz Ziemassvētku laiku. Kā notvert slepkavu, kurš uzskata, ka pilda misiju? 

Jūnija e-grāmatu akcija norisinājās ar devīzi “Caur smiekliem un asarām par dzīvi”, un tieši šīs akcijas darbs  “Pilnīgs ku-kū!” ierindojas 2. vietā. Franču autoram Žilam Legardiņjē izdevies vienā stāstā sapulcināt raibu varoņu bariņu, kas darbu padara asprātīgu un pārdomas raisošu. Kas notiek, kad padzīvojis uzņēmējs izdomā… kļūt par sulaini? 

Dāņu rakstnieka Jusi Adlera-Olsena vārds neprasa komentārus, tāpēc arī viņa jaunākais latviski izdotais darbs  Bez robežām”   strauji iekaroja e-grāmatu lasītāju sirdis,  jūnijā ieņemot  3 . vietu. Šī jau ir sestā grāmata, kurā Q nodaļas vadītājam Karlam Merkam nākas šķetināt noziegumus, taču šoreiz jāatgriežas pagātnē, analizējot 17 gadus senus notikumus.

Arī topa 4. vietu ieņem jūnija e-grāmatu akcijas darbs  “Tūkstots un viena nakts ātrās palīdzības nodaļā” , kuras  autors Batists Boljē ir francūzis. Sākotnēji autors, pats būdams mediķis, novērojumus pierakstīja blogā, kas guva lasītāju popularitāti. Boljē vienlaikus ar pietāti un smaidu vēsta par ārstu ikdienu, kurā ir gan prieks, gan nāve, gan ārstu personisko attiecību sarežģījumi.

Nikolā Barro romāns  “Sievietes smaids” ir jūnija e-grāmatu topa 5. vietā, un arī tas bija viens no sešiem jūnija akcijas darbiem. Kā pārdzīvot sāpīgu šķiršanos un atrast noslēpumainu rakstnieku, kurš slēpjas aiz pseidonīma? 

Priecājamies, ka latviešu autorei Gabrielai Cīrulei ar darbu  “Kritiens uz augšu” ir izdevies ieņemt jūnija e-grāmatu topa 6. vietu. Jau ar pirmajām lappusēm mūsdienīgā sieviete Doroteja lasītājiem šķiet tuva un pazīstama, jo ir gluži vai apsēsta ar dažādu diētu izmēģināšanu. Caur krietnu smieklu un asprātīgu situāciju aprakstiem pamazām gan atklājas daudz skaudrāka patiesība par Dorotejas dvēseles stāvokli, taču romāna noslēgums ir cerību pilns.  

Visi Roberta Galbraita talanta un labas detektīvliteratūras cienītāji var gavilēt, jo jūnijā 7. vietā ir e-grāmata  “Zīdtārpiņš” . Privātdetektīva Kormorana Straika un viņa asistentes Robinas Ellakotas asais prāts jāliek lietā, izmeklējot kāda rakstnieka pazušanu. Visai drīz atklājas, ka ne viens vien ir vēlējies Ouena Kvaina nāvi, tāpēc aizdomās turamo skaits ir visai prāvs.  Kurš būs vainīgais?

Annas Todas romānu sērijas “After” turpinājums  “Before. Pirms” jūnijā ir 8. populārākais darbs. Kā sākās Tesas un Hārdina vētrainās, kaislīgās attiecības? Kādi viņi bija pirms satikšanās? Iespējams, ka tieši šajā romānā atrodamas precīzākās atbildes uz jautājumiem, ko lasītāji ir vēlējušies noskaidrot “After” e-grāmatās.

Vasarai piestāv romantiskie darbi, tāpēc  Katrīnas Teilores romāna  “Pļavas ziedu vasara”  ieņemtā 9. vieta jūnija topā neizraisa pārsteigumu. Šajā e-grāmatā satiekas bērnības draudzenes, kurām izveidojušās atšķirīgas dzīves, bet abām ir grūtu pārdomu laiks. Lēmums apmainīties ar mājokļiem šķiet impulsīvs, taču tam sekos ne mazāk pārsteidzoši notikumi, kas dzīves ritējumu mainīs vēl vairāk.

Rakstnieces Geilas Hanimenas debijas romāns  “Eleanorai Olifantai viss kārtībā” jau tā publicēšanas mēnesī ieņem topa 10. vietu, tādējādi apliecinot, ka arī latviešu valodā lasošie gaidījuši un atzinīgi novērtē darbu, kas šobrīd ir daudzu valstu populārāko grāmatu sarakstos. Tas ir skaists, smeldzīgs un iejūtīgs vēstījums par  jaunu sievieti, kuras dzīve ir bijusi smagu triecienu pilna, taču viņa spēj rast spēku piedošanai un mīlestībai. 

Jūlijs ir sācies ne tikai ar jaunām e-grāmatām, bet arī ar jau ierasto ikmēneša akciju, kuras nosaukums šoreiz ir “Skaisti stāsti vasaras atpūtai”. Aicinām izvēlēties kāroto lasāmvielu un baudīt brīžus kopā ar e-grāmatām pludmalē, parkā vai pusdienlaiku brīvbrīdī!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2018. gada maija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem