Roberto Meloni izdevis jau otro grāmatu!

2018-03-27

Televīzijas pavāršova “La dolce vita” vadītājs un dziedātājs Roberto Meloni ir talantīgs un spridzīgs – īsteni itāliskā omulībā viņš paspēj gan vadīt šovu, gan dziedāt, gan kopt draudzības saites.

Vēl Roberto katru dienu sazinās ar savu mīļo mammu Bindžedu (Bingeda), kura dzīvo Sardīnijā. Garās un tumšās Latvijas ziemas atraisījušas Roberto vēl kādu talantu – viņš kļuvis par grāmatu autoru. Pērn ar lieliem panākumiem iznāca “Piedzīvojumi virtuvē ar Roberto: 100 slavenību receptes”, bet tikko pie lasītājiem devies Roberto jaunākais veikums “Apkārt pasaulei ar Roberto: 51 cittautu recepte” .

Grāmata tapusi kā veltījums Roberto mammai Bindžedai, kurai nu jau ir 80 gadu. Atšķirībā no dēla, mamma vislabāk jūtas mājās, Sardīnijā, un tikai reizi mūžā ir lidojusi ar lidmašīnu – uz savas mīļākās dziedātājas Rafaelas Karras (Raffaella Carrà) koncertu. Taču Roberto gribētu mammai parādīt citas zemes, un jaunajā grāmatā viņš apkopojis 51 recepti no visas pasaules. Recepšu krājums sākas ar Roberto mammas lieliskajām seadām – sardīniešu saldajām maizītēm, bet pārējās receptes noskatītas no Roberto raidījuma “La dolce vita” viesiem: dziedātāja Agnese Rakovska dalās ar gardu portugāļu salātu recepti, hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš māca gatavot spāņu tapas, izdevēja Vija Kilbloka cep brazīļu siera bumbas, dziedātāja Ieva Akurātere gatavo sārtas pildītās olas provansiešu gaumē, žurnāliste Elita Veidemane māca pagatavot taizemiešu Tom Yum zupu, aktieris Imants Strads iecienījis adžāru hačapuri, bet rakstniece Karīna Račko labprāt mielojas ar pašas gatavotu japāņu suši.

Izmantojot košo un krāsaino grāmatu, iemācīsieties pagatavot arī Sibīrijas kartupeļu pīrāgus, Āzijas medus-karija vistiņu, indiešu lēcu sautējumu, zviedru burkānkūku un daudzus citus gardumus. Dodamies ceļā! Mmm... Garšīgi!

Iesaki draugiem