Tuk-tuk! Kas tur? Eksāmeni fizikā un matemātikā!

2020-02-28

Lai gatavošanos eksāmeniem neatstātu uz priekšpēdējo vakaru, Apgāds Zvaigzne ABC informē, ka 9. klašu skolēniem ir pieejami tiešsaistes testi matemātikā, bet 12. klašu skolēniem – fizikā.

Vairākus gadus 9. un 12. klašu skolēni, gatavojoties eksāmeniem matemātikā, ir varējuši izmantot pedagoģes Edītes Teterovskas veidotos uzdevumu krājumus. Šobrīd autores sagatavotais materiāls 9. klašu skolēniem ir pieejams arī mūsdienīgā un ērtā veidā - tiešsaistē. Edītes Teterovskas testu krājums matemātikā aptver visu pamatskolas mācību vielu. Katrā no 8 testiem divos variantos ir 25 jautājumi, kas paredzēti dažādu zināšanu pārbaudei, tostarp veicot arī aprēķinus. Pildot uzdevumus, skolēns var izmantot arī materiālam pievienoto formulu lapu. Strādājot ar tiešsaistes materiālu, skolēns gūst tūlītēju zināšanu novērtējumu. Šis materiāls noderēs arī 9. klašu skolēniem uzbūves un uzdevumu formulējumu ziņā, jo ir līdzīgs eksāmena jautājumiem.

Savukārt vidusskolēnus, kuri gatavojas fizikas eksāmenam, aicinām izmantot pedagoģes un RTU Sagatavošanas kursu vadītājas Loretas Juškaites un CE fizikā autora Austra Cābeļa testus, kuri ir apvienoti komplektā “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei” . Materiālu veido 7 atsevišķas nodaļas, kurās savukārt ir apakšnodaļas ar daudzveidīgiem uzdevumiem un katra temata kopsavilkuma testu. Šajā komplektā ir iekļauta arī atsevišķa testu izlases nodaļa, kurā ir dažādi jautājumi zināšanu pārbaudei. Tādējādi skolēns var izvēlēties, vai vēlas pārbaudīt savas zināšanas fizikā par konkrēto tematisko nodaļu, vai par visu fizikas kursu. Materiāls ir noderīgs arī augstskolu studentiem fizikas zināšanu atkārtošanai.

Austris Cābelis izveidojis sēriju "Atkārto vidusskolas fizikas kursu!" , kurā ir arī 10. un 11. klasē apgūstamie temati. Šajā materiālā ir gan teorija, gan arī praktiski veicami uzdevumi zināšanu nostiprināšanai un pārbaudei. Šīs sērijas priekšrocība - var izvēlēties un iegādāties tikai to tematu, kuru nepieciešams labāk apgūt.

Mācies mūsdienīgi! Atkārto fiziku un matemātiku jebkurā populārākajā ierīcē – datorā, planšetdatorā vai viedtālrunī – ar interneta pieslēgumu. Materiālu izmantošana ir platformā Māconis , kurā ikviens reģistrētais lietotājs bez maksas var aplūkot demo materiālus. Tiešsaistes mācību materiāli ir paredzēti individuālai lietošanai, un tos var iegādāties gan izglītības iestādes, gan privātpersonas Zvaigzne ABC mājaslapā .

Vairāk par tiešsaistes mācību materiālu iegādi un izmantošanu var uzzināt šajā rakstā .

Esi pirmais! Atkārto zināšanas un gatavojies eksāmeniem mūsdienīgi!

Iesaki draugiem