Aicinām bērnus uz radošajām darbnīcām 24. februārī

2018-02-21

Apgāds Zvaigzne ABC ir aizsācis jaunu bērnu grāmatu sēriju. Tajā iekļautas mākslinieku pašu sarakstītas un ilustrētas grāmatas.

Katru grāmatu mākslinieks vispirms ir ieraudzījis vizuāli un tikai tad pierakstījis klāt tekstu. Grāmatas ir ļoti atšķirīgas, un katrā no tām realizēts kāds aizraujošs stāsts. Tās ir gudras, labestīgas, varbūt reizēm šķietami nepareizas grāmatas, un tās lasīt būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Turklāt grāmatu daudzveidīgā tematika vecākiem dod iespēju sarunai ar bērnu – par ģimeni, draudzību, drosmi, prieku, atjautību un tieksmi uz pilnveidošanos.

Sērijā “Mākslinieks un teksta autors” šobrīd ir iznākušas 7 grāmatas, jaunākās no tām ir četras: Renātes Loginas “Par maz, par daudz un tieši laikā” , Agneses Aizpurietes “Trakā lapsa” , “Trakā lapsa ceļo” , Veronikas Veldzes “Tiranozauram plāni klājas” . Vēl sērijā iznākušas Dzintras Aulmanes “Mazais jēriņš”, Toma Kalninska un Natālijas Kugajevskas “Zaķa Garauša laimes zeme” un Agijas Stakas “Āpsēns Pēcis negrib mazgāties”.



Ķīpsalā, “Latvijas Grāmatu izstādē 2018” sestdien, 24. februārī plkst. 12.15-13.15 notiks radošās darbnīcas kopā ar jaunajām māksliniecēm Veroniku Veldzi, Agnesi Aizpurieti un Renāti Loginu.

Aizraujošās spēlēs un radošās aktivitātēs iepazīsimies ar Tiranozauru, kam grūti sokas - jo viņam ir tik īsas rokas, ar Trako Lapsu, kas nemaz nav traka, ar Tīģerēnu, kurš atklāja, kas ir par maz, par daudz un kas – tieši laikā.

Renātes Loginas pasaka “Par maz, par daudz un tieši laikā” ir ietērpta brīnišķīgās krāsās un neparastu zīmējumu virtenē. Pasaku par tīģerēnu būs interesanti lasīt un pētīt ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Un galvenais – pasaka mums atgādina: lai dzimtu draudzība, nemaz nevajag daudz, tikai jāatrod kaut kas kopīgs. Un reizēm tas nāk tieši laikā.

Agneses Aizpurietes grāmatas “Trakā Lapsa” un “Trakā lapsa ceļo” stāsta par amizanto Lapsu, kura dara visu to pašu ko mēs – draudzējas, ceļo, sastāda Lapsaskopus un darbīgi izklaidējas. Kopā ar Lapsu grāmatās mājo arī Rūtiņu Kaspijs, Lielais Zaķis, Annas tante, Meža kapu uzraugs un citi tēli.

Grāmatā “Tiranozauram plāni klājas” māksliniece Veronika Veldze zīmējumos un asprātīgos dzejoļos vēsta par dūšīgo Tiranozauru. Tas ir radījums ar varenu galvu, garām kājām un īsiņām rokām. Kaut viņam šķiet, ka tādam kā viņš dzīvē nav nekādu iespēju, Tiranozaurs pārvar sevi, liek lietā izdomu un atrod veidu, kā sākt dzīvot ar prieku!

Iesaki draugiem