Kā kļūt harismātiskam? Mācoties!

2018-01-25

Visos laikos ir cilvēki, kuri spēj piesaistīt uzmanību un aizraut klausītājus. Par tādiem mēdz sacīt: apveltīti ar harismu. Bet kas ir šī noslēpumainā harisma?

Personiskā magnētisma māksla, kas iegūta piedzimstot, vai zinātne, ko prasmīga skolotāja vadībā var apgūt ikviens?

Lekcijas par to, kas ir harisma un kā to iemācīties, žurnāliste un pētniece Olīvija Foksa Kabāne ir lasījusi tādās pasaulslavenās mācību iestādēs kā Jēlas, Stenfordas un Hārvardas universitātēs, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā un citās. Viņas mācīto apguvuši pasaules līmeņa līderi, bet grāmata “Harismas mīts” izpelnījusies milzīgu starptautisku uzmanību un tulkota vairāk nekā 25 valodās. Tikko grāmata “Harismas mīts” iznākusi arī latviešu valodā – un ikvienam no mums ir iespēja apgūt un izmantot to īpašību un prasmju kopumu, kuru izsenis dēvē par harismu.

Grāmatas autore kliedē mītus un parāda, ka harismas maģija ir gaužām praktiska: jāapgūst vien attiecīgi uzvedības modeļi. Grāmata sakārtota nodaļās, kurās autore skaidri un lietišķi izskaidro, kā darbojas harisma, kā atšķiras tās veidi, kāpēc harismas apgūšana var noderēt ikvienam. Katras nodaļas noslēgumā ir arī vingrinājumi, kas ļaus labāk iepazīt sevi pašu, atraisīt savu potenciālu un apgūt smalko, interesanto un aizraujošo harismas maģiju. Darboties ar grāmatu “Harismas mīts” ir viegli, taču neierasti, īpaši jau mums, latviešiem, kas no bērnības esam radināti ieklausīties tādās frāzēs kā “paklusē”, “neizcelies” un tamlīdzīgās. Izrādās, būt pamanāmam ir viegli un patīkami, vajag tikai nedaudz pavingrināties! Izlasiet, izpildiet vingrinājumus un izmantojiet harismas galvenos stūrakmeņus: klātesamību, spēku un sirsnību! Lieciet lietā harismu, kad vien tas nepieciešams: vadot svarīgu biznesa sarunu, prezentējot studiju darbu, izklaidējot viesus pasākumā vai uzturot labu omu ģimenes izbraucienā. Kļūstiet pārliecinošāks, ietekmīgāks un iedvesmojošāks!

Olīvija Foksa Kabāne ir autore, lektore un eksperte, kas harismu māca studentiem vadošajās ASV augstskolās, aktieriem, politiķiem ANO un biznesa līderiem visā pasaulē. Vairāk nekā desmit gadus pētot uzvedības un kognitīvo zinātņu modeļus, radījusi praktiskas metodes harismas attīstīšanai. “Harismas mīts” ir Olīvijas pirmā grāmata un, tikko izdota, piedzīvoja papildmetienu vēl pirms grāmatas prezentācijas. Lasiet vairāk www.askolivia.com – un izbaudiet arī video, kuros filmēta autores uzstāšanās lekcijās.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojis Vilis Kasims.

Iesaki draugiem