Tiešsaistes mācību materiāli "Māconī"

2020-01-03

Zvaigzne ABC interaktīvo mācību materiālu klāsts ir papildināts ar jauniem materiāliem platformā "Māconis". Šī platforma ļauj mācīties mākonī – tā darbojas tiešsaistē uz jebkuras ierīces, un viss, kas nepieciešams, ir interneta pieslēgums.

 
Pavisam jauni tiešsaistes mācību materiāli Māconī


Skolēni, darbojoties šajā platformā, gūst tūlītēju atgriezenisku saiti – informāciju par atbildes pareizumu –, bet skolotājiem ir iespēja aplūkot un novērtēt skolēnu veikumu.

Pašlaik ir iespējams iegādāties divdesmit Mācoņa materiālus – krājumu “Tiešsaistes testi matemātikā 9. klasei”, kā arī produktus no sērijas “Atkārto vidusskolas fizikas kursu!” un “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei”.

Edītes Teterovskas “Tiešsaistes testi matemātikā 9. klasei” ļauj jaunā formātā lietot testus, kas jau vairākus gadus sekmīgi tiek izmantoti mācību darbā. Materiāls satur 8 testus divos variantos, kas piemēroti, lai veiksmīgi sagatavotos 9. klases matemātikas eksāmenam. Materiālam pievienota arī formulu sadaļa, kas atbilst eksāmena formulu lapai. Šie testi ir īpaši pielāgoti izmantošanai planšetdatorā vai viedtālrunī.

Sērija “Atkārto vidusskolas fizikas kursu!” aprobēta pilotprojektā, kurā piedalījās 41 skolotājs, un to sastādījis viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā autoriem un daudzu fizikas mācību materiālu autors Austris Cābelis. Sērijas materiāli paredzēti domāšanas attīstīšanai un apgūtās vielas sistematizēšanai, gatavojoties eksāmenam vai pārbaudes darbam. Tie satur izziņas, mācību uzdevumu, testu, uzdevumu risinājumu piemēru sadaļas, kā arī uzdevumus patstāvīgai risināšanai. Materiālu ir visērtāk lietot datorā vai planšetdatorā.

Sērijā šobrīd var iegādāties gada piekļuvi septiņiem materiāliem no 10. klases un 11. klases fizikas kursa, kā arī vienam materiālam no 12. klases.

10. klase:

11. klase:

12. klase:

Jāatzīmē, ka sērija aptvers visu vidusskolas kursu, tāpēc tuvākajā laikā var gaidīt vēl materiālus no 12. klases.

Sērija “Tiešsaistes testi fizikā 12. klasei” ir tiešsaistes testu krājums, ko sastādījuši Austris Cābelis un Loreta Juškaite. Testi ir īpaši pielāgoti izmantošanai planšetdatorā vai viedtālrunī, un ļauj ērtā un vienkāršā veidā pārbaudīt zināšanas par svarīgākajām sakarībām un jēdzieniem fizikas kursā. Šobrīd iespējams iegādāties šīs sērijas materiālus:

Šobrīd tiek izstrādātas arī sērijas “Tiešsaistes testi fizikā 11. klasei” un “Tiešsaistes testi fizikā 10. klasei”, kā arī Mācoņa materiāls, kas paredzēts sākumskolai. Šis materiāls “Raibā pasaule. Latviešu valoda 1. klasei 1. daļa” satur dažādus interaktīvus uzdevumus, ko ar pozitīvām atsauksmēm jau izmēģinājuši daudzi pirmo klašu skolēni.

Mācoņa materiālus var iegādāties Apgāda Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv sadaļā “Tiešsaistes”, bet izmantot, reģistrējoties vietnē maconis.zvaigzne.lv . Materiāls ir paredzēts individuālai lietošanai, bet to var izmantot arī skolā skolotāja vadībā bez specifiskas papildus programmatūras. Materiāls ir derīgs vienu gadu pēc tā licences aktivizēšanas.

Uzzini vairāk par to, kā iegādāties un lietot Mācoņa materiālus ! Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

Iesaki draugiem