E-grāmatu TOP 10, 2016. gada jūlijs

2016-08-02

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Jūlijā izbaudījām gan karstumu, gan lietusgāzes, gan pērkona dunas. Īsteniem grāmatmīļiem noteikti atlika laiks arī e-grāmatu lasīšanai. Ko gan šomēnes esat īpaši iecienījuši?

Populārākā bijusi Annas Todas grāmatu sērijas “After” pirmā daļa “Pēc mūsu tikšanās” . Šķiet, ka sliktie puiši patīk ne tikai galvenajai e-grāmatas varonei, bet arī lasītājiem. Nav jau brīnums, jo šī ir grāmata, par kuru internetā ir runāts vairāk nekā par jebkuru citu.

Godpilnajā otrajā vietā ir atgriezies Dāvida Lāgerkranca sarakstītais Millennium triloģijas turpinājums “Meitene zirnekļa tīklā” . Līsbeta Salandere un Mīkaels Blumkvists ir spējuši pārdzīvot autora maiņu un darbojas tikpat efektīvi kā iepriekš.

Jūlija topa trešo vietu ieņem Jū Nesbē kriminālromāns “Tarakāni” . Nepārspejamais inspektors Harijs Hols dodas īpašā misijā, šoreiz noziegums aizvedīs detektīvu līdz pat Taizemei. Romāns atklāj arī sāpīgo patiesību par eiropiešu imigrantu un citu iebraucēju dzīvi Āzijas reģionā.

Keitijas Fordes “Franču dēka” ir iepriecinošs, izklaidējošs un humora piesātināts romāns par divām māsām, kurām ir jātiek galā ne tikai ar mantojumā saņemto antīko lietu tirgotavu Franču Namā, bet arī ar nīgro Franču Nama īpašnieku. Protams, romānā uzplaiksnīs arī mīlestība. E-grāmata nokļuvusi topa ceturtajā vietā.

Paulas Hokinsas spraigais un aizraujošais psiholoģiskais trilleris “Meitene vilcienā”  jūlijā ieņem topa piekto vietu.

Iedomājies – ja nākamā grāmata, ko sāksi lasīt, būs tieši par tevi?! Tā notiek ar Renē Naitas grāmatas “Atruna” galveno varoni Ketrinu. Šis spriedzes romāns ar daudziem pārsteigumiem ir ierindojies jūlija topa sestajā vietā.

Katrīnas Teilores romāns “Daringemhola. Lēmums” ir otrā grāmata triloģijā par Daringemholas muižas iedzīvotāju dzīvi. Šoreiz aristokrātisko ģimeni sagaida negaidītas pārmaiņas un jauni pavērsieni dažu ģimenes locekļu liktenī. E-grāmata ieņem septīto vietu.  

Jūlija topa astotajā vietā nokļuvusi vēl viena, taču pavisam citādāka ģimenes sāga. Tā ir latviešu lasītāju iemīļotās rakstnieces Lūsindas Railijas jaunā grāmatu cikla pirmā daļa “Septiņas māsas. Maijas stāsts” .

Franču rakstnieka Mišela Bisī psiholoģiskais trilleris “Meklējot Spāri” ir ierindojies jūlija topa devītajā vietā.

Topu noslēdz Leslijas Pīrsas romantikas un pārdzīvojuma briesmu piesātinātais romāns “Izdzīvotāja” .

Apple iBooks jūlija lasītākās e-grāmatas bijušas Annas Todas “After” sērijas pirmā daļa “Pēc mūsu tikšanās” , Renē Naitas spriedzes romāns “Atruna” un Džeimsa Osvalda kriminālromāns “Dvēseļu grāmata” .

Jūlijā e-grāmatu abonēšanas servisa Fabula lasītākās e-grāmatas bijušas Adrianas Trigianas romāns “Kurpnieka sieva” , Sallas Simukas Sniegbaltītes triloģijas pirmā daļa “Sārta kā asinis” un Džodžo Mojas smeldzīgais romāns “Pirms atkal tiksimies” .

 

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Jūnija e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem