E-grāmatu TOP 10, 2016. gada maijs

2016-06-06

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Maijs bija patiesi karsts un saulains, beidzot mums visiem (īpaši skolēniem) par prieku pienākusi vasara. Lai gan laikapstākļi tā vien vilināja doties dabā zaļumos vai pie ūdens, grāmatmīļi turpināja čakli lasīt, jo e-grāmatas var paņemt līdzi jebkur. Ko gan lasītāji īpaši iecienīja maijā?

Populārākā bijusi amerikāņu rakstnieka Džona Viljamsa izcilā un elegantā grāmata “Stouners” . Romāns, kas pirmo reizi iznāca 1965. gadā un piedzīvoja izgāšanos, jo tika nopirktas mazāk nekā 2000 grāmatas, mūsdienās ir ieguvis “otru elpu” un izdots vairāk nekā 20 valstīs simtiem tūkstošu eksemplāru lielos metienos.  Stāsts par personības tapšanu un lielo mīlestību ne tikai cilvēku starpā, bet arī cilvēka mīlestību pret to, ar ko viņš nodarbojas, spēj uzrunāt ikvienu.

Jusi Adlera-Olsena detektīvromāni ir ļoti iecienīti visā pasaule, tāpēc nav brīnums, ka piektā grāmata par Q nodaļu un izmeklētāju Karlu Merku “Marko efekts” maijā ir ierindojusies godpilnajā otrajā vietā. Šī ir līdz šim bīstamākā lietas izmeklēšana Q nodaļas vēsturē, kas detektīvu aizvedīs no ierastās Dānijas līdz pat Āfrikai.

Paulas Hokinsas spraigais un aizraujošais trilleris “Meitene vilcienā” maijā nokāpis no otrās uz trešo topa vietu. Romāns, kas aizsākas kā mazliet garlaikotas sievietes stāsts par savu ikdienas ceļu vilcienā, ātri vien pārtop par trilleri ar vairākiem noslēpumiem un mirušajiem.

Varbūt tieši maija svelmes ietekmē lasītājiem īpaši pie sirds gājuši spriedzes un trauksmes pilni darbi, jo lielā cieņā ir bijuši detektīvromāni. Topu turpina franču rakstnieka Mišela Bisī psiholoģiskais trilleris “Meklējot Spāri” un Neles Noihausas izcilais kriminālromāns “Dusmīgais vilks” .

Maija topa sestajā vietā ierindojies uzkopšanas konsultantes Marijas Kondo revolucionārais bestsellers “Kārtības maģija” par to, kā uz visiem laikiem sakārtot savu māju un prātu. Tā ir īsta kārtošanas rokasgrāmata ar praktiskiem un neparastiem padomiem, kas noderēs katra cilvēka ikdienā.

Lorāna Binē romāns ar neparastu nosaukumu “HHhH” atklāj ne tikai patiesos notikumus par nacistu slepenā dienesta vadītāja slepkavību Otrā pasaules kara laikā, bet arī autora vēstījumu, par to, kā jauns rakstnieks raksta savu pirmo vēsturisko romānu. Grāmata ieņem septīto vietu maija topā.

Franču rakstnieka un lugu autora Floriana Zellera romāns-alegorija “Bauda. Eiropas romāns” nokļuvis astotajā vietā. Mūsdienās attiecības, kas valda starp cilvēkiem, ir tādas pašas kā attiecības starp valstīm, apgalvo autors. Vai piekrītat?

Lasītāji ar interesi risina gadsimtu uzdotās mīklas jaunākajā Ingunas Baueres romānā “Grēksūdze” , kas pelnīti ierindojies maija topa devītajā vietā.

Topu noslēdz Džodžo Mojas lieliskais mīlasstāsts “Viens plus viens” par vienu neglābjamu optimisti un vienu nomaldījušos svešinieku. Kas gan viņiem var būt kopīgs?

Apple iBooks maija lasītākās e-grāmatas bijušas Jusi Adlera-Olsena detektīvromāns “Marko efekts”, Simonas Ārnstedes romāns “Nepakļāvīgā” un Lilianas Fašingeres darbs “Nešķiramie” .

Maijā e-grāmatu abonēšanas servisa Fabula lasītājus īpaši ieinteresēja meiteņu cīņa par princeses kroni un prinča mīļotās titulu, jo topa pirmo vietu ieņem Kīras Kesas romānu sērijas otrā daļa “Prinča līgava. Elite” , savukārt otrajā vietā ierindojās šīs sērijas pirmā grāmata “Prinča līgava. Atlase” . Trešajā vietā ir Rūtas Šepetis aizraujošais romāns “Papīra sapņi” .

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Aprīļa e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem