E-grāmatu TOP 10, 2016. gada aprīlis

2016-05-05

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā, abonēšanas vietnē Fabula un Apple iBooks veikalā.

Ir aizvadīts pirmais pavasara mēnesis, daba ir pamodusies un lutina mūs ar patiešām jaukiem laikapstākļiem, tāpēc īsteni grāmatmīļi arvien biežāk iesaucas: “Pa kuru laiku paspēt izlasīt jaunākos darbus?”. Tomēr aprīlī e-grāmatu lasītāji ir bijuši čakli, tāpēc šeit atkal apkopojam, kuri darbi ir bijuši populārākie.

Neles Noihausas vārds neprasa komentārus, tāpēc pārsteigums nav arī viņas jaunākā latviski izdotā darba “Dusmīgais vilks” popularitāte. Detektīvtrilleris, kas vienaldzīgu neatstās nevienu un ir ierindojies godpilnajā 1. vietā, lasītāju ievilks melu, noslēpumu un stindzinošu baiļu pasaulē.

Paulas Hokinsas romāns “Meitene vilcienā” ir starp populārākajām e-grāmatām jau otro mēnesi pēc kārtas. Šī spraigā detektīva panākumi turpinās visā pasaulē, tāpēc pārsteigums nav arī mūsu lasītāju vēlme iepazīties ar šo darbu. Galvenās varones Reičelas ierastā ikdienas dzīve sāk mutuļot, kad notiek noziegums, kurā iesaistīta arī viņa. Vai tomēr Reičela nav ar to saistīta? Realitāte un pieņēmumi savijas, bet lasītāju uzmanība neatslābst līdz pat darba pēdējām rindkopām.

Aprīlis Latvijas literārajā vidē bija iezīmīgs ar LaLiGaBa daudzveidīgajiem pasākumiem, kas noslēdzās ar balvu pasniegšanu. Lai izceltu Vlada Spāres romānu “Tu nevari dabūt visu, ko gribi” un Sabīnes Košeļevas debijas darbu “Rīga-Maskava. 21. gadsimta mīlasstāsts” , piedāvājām īpašu e-grāmatu akciju. Paldies visiem e-grāmatu lasītājiem, jo šie darbi aprīļa e-grāmatu topā ieņem attiecīgi 3. vietu un 4. vietu!

Topa 5. vietu ieņem Dāvida Lāgerkranca sarakstītais Millennium triloģijas turpinājums “Meitene zirnekļa tīklā” . Lasītāji sastopas ar jau iemīļotajiem galvenajiem varoņiem Līzbeti Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu, un sākas atkal baisu notikumu atšķetināšana.
Vai kādu vēl pārsteidz, ka arī 6. vietā ierindojies detektīvs? Šoreiz tas ir Džeimsa Patersona un Endrū Grosa sarakstītais darbs “Otrā iespēja”, kas publicēts sērijā “Sieviešu detektīvu klubs”. Šis ir trilleris, kas lasītājiem liek iesaistīties nežēlīgu slepkavību minējumos, kas grāmatas varonēm arī ne reizi vien uzdzen bailes.

Katrīnas Teilores romāns “Daringemhola. Mantojums” , kas ierindojies aprīļa populārāko e-grāmatu topa 7. vietā, ir kā spirdzinošas vēja brāzmas asiņaino detektīvu gūzmā, jo šīs triloģijas pirmajā daļā lasītājs iepazīst romantiskās Daringemholas muižas iedzīvotājus, kas slēpj ne vienu vien pagātnes noslēpumu. Idilliskā lauku ainava un cilvēku jūtu saspēle ir garantija, ka romāns nevienu neatstās vienaldzīgu.

Arī Džodžo Mojas vārds neprasa paskaidrojumus, tāpēc lasītāji arī jaunajā darbā “Viens plus viens” var sagaidīt kaislības, emocijas, nejaušas tikšanās, straujus pavērsienus un lielisku mīlasstāstu. Šis darbs pelnīti ieņem aprīļa topa 8. vietu.

Savukārt 9. vietā ir jauniešu auditorijas iecienītās rakstnieces Kīras Kesas darbs “Prinča līgava. Vienīgā ”. Četru meiteņu cīņa par princeses kroni un prinča mīļotās titulu ir piedzīvojumu un romantikas apņemta.

Topa 10. vietā ierindojusies Tahira Šaha e-grāmata “Kalifa nams. Gads Kasablankā” . Šis darbs lasītājus aizved ceļojumā uz Maroku, kur gadsimtiem ilgas vēsturiskās tradīcijas un paražas sadzīvo ar mūsdienīgo. Spilgts, asprātīgs, dzirkstošs ceļojumu romāns, kas, iespējams, ne vienam vien lasītājam liks plānot braucienu uz šo valsti.

Savukārt iBooks lasītāji aprīlī visvairāk iecienījuši spraigo “Meitene zirnekļa tīklā”, Monikas Zīles romānu “Smukas meitas maksā smuku naudu” un Jū Nesbē detektīvu “Sātana zvaigzne”.

Fabula abonēšanas servisā aprīlī lasītākās Zvaigzne ABC e-grāmatas ir bijušas TR Notāra “Belašs jeb vilcienā lasāma grāmata”, Kīras Kesas princešu triloģijas pirmā daļa “Prinča līgava. Atlase”, kā arī vācu rakstnieku ar kopējo pseidonīmu Inī Lorenca darbs “Ceļojošā priekameita”.

Lai aizraujoši literārie ceļojumi arī maijā kopā ar e-grāmatām!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Marta e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem