Zandas un Jāņa Radziņu sirdsgrāmatas "Poga" atvēršanas svētki 3. decembrī

2015-11-27

Ir pasakas, kas sākas bēdīgi, bet turpinājums ir skaists, pat tad, ja smeldzīgs. Un “Poga. Pasaka lieliem un maziem” ir tāda pasaka.

Reiz kādam cilvēkam bija lieki kucēni. Mazie sunīši kopā ar mammu nokļuva patversmē un visiem tika meklētas mājas. Suņuki auga un apvēlās, bet viena māsiņa kā bija, tā palika mazītiņa kā podziņa. Saprotot, ka Pogai vajadzīga īpaša aprūpe, Zanda Radziņa paņēma suņa bērnu pie sevis uz mājām. Taču šī bija reize, kad ar mīlestību un rūpēm bija par maz... Poga devās uz suņu debesīm. Kad skaudrākā sāpe bija pieklususi, pienāca diena, kad Zanda un Jānis Radziņi Pogas stāstu bija gatavi uzrakstīt pasakā un izspēlēt dziesmās. Tā nu iznākusi pasaku grāmata "Poga" kopā ar CD, kurā klausāmas 9 dziesmas Jāņa Radziņa, Ingunas Švānes un mūzikas studijas “Grieži” izpildījumā.

Laikraksta “Diena” žurnāliste, pazīstamā dzīvnieku aizstāve Tekla Šaitere par pasaku “Poga” saka:

Ja būtu manos spēkos, es Pogu kopā ar Tēvreizi ik vakaru lasītu bērniem pirms gulētiešanas, es piešķirtu Pogai 2015.gada sirsnīgākās grāmatas balvu, bet Zandai un Jānim — mūsu Latvijas Nobela prēmiju sirds literatūrā.

Rakstniece Dace Judina:

Šī grāmata izskalo dvēseli. Izmazgā sirdi. Acis kļūst spožākas un redzīgākas, rokas – siltākas un maigākas.

Zandas un Jāņa Radziņu grāmatas “Poga. Pasaka lieliem un maziem” atvēršanas svētki notiks 3. decembrī pulksten 17.00 Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē, klātesot autoriem un, iespējams, arī kādam draudzīgam četrkājim. Skanēs dziesmas no grāmatai pievienotā mūzikas albuma, būs iespēja tikt pie autogrāfiem un klausīties pašu pasaku.

Iesaki draugiem