E-grāmatu TOP 10, 2015. gada jūlijs

2015-08-06

Ja teju puse no mēneša populārākajām e-grāmatām ir tā mēneša jaunums, tas nozīmē, ka mūsu e-grāmatu lasītāji seko līdzi jaunumiem un kāri “aprij” svaigāko pieejamo literatūru.

Jūlijā īstena sensācija bija blogera TR Notāra koši dzeltenais stāstu krājums “Belašs jeb vilcienā lasāma grāmata” , kuras atklāšanas pasākumā interesentus cienāja ar īstiem, smaržīgiem un siltiem belašiem. Un atkal jau pierādās fakts, ka vislabāk cilvēkiem patīk lasīt par vienkāršiem cilvēkiem (lasīt: pašiem par sevi).

Izrādās, paņemot pasaules slavu guvušu klasisku darbu, paskatoties uz to ar pavisam citu skatījumu un aprakstot no ķēķa puses, izdodas uzrakstīt lielisku romānu! Džeinas Ostinas romānā “Lepnums un aizspriedumi” jau iepazītie kalpotāji Džo Beikeres jaunajā romānā “Longborna” ieņem galveno lomu. Tas ir īpaši interesanti lasītājiem, kuri jau iepazinušies ar klasisko romānu “Lepnums un aizspriedumi” un tās varoņiem, tomēr var būt saistošs arī citiem.

E-grāmata, kas jāizlasa un kuru noteikti jau ir izlasījis ikviens grāmatmīlis, jo tā ir grāmata par grāmatām, – Ninas Georges “Lavandu istaba” . Tajā grāmatu veikals kalpo kā literārā aptieka. Un kuram gan nepatiktu paviesoties šādā aptiekā?

Zobgalīgs brits, kas prot pasmieties ne tikai par francūžiem, bet arī pats par savu tautu. Šis noteikti ir viens no daudziem iemesliem, kāpēc Stīvena Klārka romāns “Ellīgais “parīzietis”” ir ļaužu mīlēts un lasīts.

Vasara nebūtu pilnvērtīga, ja tās laikā netiktu izlasīts kāds īsti vasarīgs dienvidu romāns. Šoreiz šis gods ticis Toma Stouna e-grāmatai “Krodziņš “Skaistā Helēna” . Stāsts par kādu Grieķijas vasaru”.

Pasaulē visas meitenes (un arī puiši) jūsmo par Ameriku Singeri. Ja jums tas neko neizsaka, tad iedomājieties nākotnes pasauli, kas līdzinās bestsellerā “Bada spēles” aprakstītajai, tomēr šoreiz cīņa notiek nevis par dzīvību un nāvi, bet gan par princi! Kīras Kesas e-grāmatu “Prinča līgava. Atlase” ievērojuši arī Latvijas lasītāji.

Amerikāņu rakstnieku Džeimsu Patersonu lasītāji jau ir iepzinuši (“Privātdetektīvi”, “Privātdetektīvi. Spēles”, “Zoo”). Tomēr atšķirībā no citām reizēm šoreiz viņš kriminālromānu “Kurš mirs pirmais?” sarakstījis viens pats, pie tam ar sievietēm galvenajās lomās.

Savukārt nedaudz rudenīgās noskaņās dzīvi iekrāso Meivas Binčijas romāns “Nedēļa viesu namā” par Atlantijas okeāna vēja plosīto Īrijas piekrasti. Katram taču reizi pa reizei vajag atgūt sirdsmieru un paskatīties uz savu dzīvi no malas.

Viena no mūsdienu izcilākajām rakstniecēm Alise Manro spožā stāstu krājumā “Dārgā dzīve” spilgti, neizdzēšami, ļoti personiski vēstī par dzīves būtību. Arī latviešu lasītāji prot novērtēt pasaules līmeņa rakstniekus, jo Alise Manro ir saņēmusi augstāko apbalvojumu literatūrā – Nobela prēmiju –, kā arī citas balvas.

Var ticēt vai neticēt, tomēr neapšaubāmi jāatzīst, ka skaitļiem mūsu dzīvēs ir atvēlēta būtiska un varbūt pat maģiska loma. Rozmarijas Templtones e-grāmata “Numeroloģija. Skaitļi un to ietekme” visaptverošā veidā iepazīstina ar numeroloģijas pamatiem un palīdz neapjukt skaitļu pasaulē.

Apple lasītāju vidū vislielāko popularitāti jūlijā ir izpelnījies Jū Nesbē kriminālromāns “Spoks” . Harija Hola personības šarms joprojām apbur.

E-grāmatas var iegādāties:
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Jūnija e-grāmatu TOP10 skaties šeit

Iesaki draugiem