Džeimss Patersons. Kurš mirs pirmais

2015-06-09

Jauniznākušā romāna “Kurš mirs pirmais” autors Džeimss Patersons ir vislabāk pelnošais rakstnieks pasaulē. Kopš 1976. gada, kad tika nodrukāts viņa pirmais romāns, Dž. Patersons uzrakstījis vēl 95 darbus, daudzus no tiem – kopā ar līdzautoriem.

Viņa grāmatu kopējais metiens tālu pārsniedz ikviena cita rakstnieka veikumu: 230 miljoni eksemplāru! Vienā gadā rakstnieks nopelna ap 90 miljoniem dolāru. Jau diezgan ilgu laiku viņš ir finansiāli veiksmīgāko rakstnieku topa pirmajā vietā, aiz sevis atstājot gan Denu Braunu un Stīvenu Kingu, gan Džonu Grišamu. Savos darbos Džeimss Patersons ir perfekti iemanījies spēlēt uz lasītāju jūtām: gan parādot īsteni skarbus kriminālnoziegumus, gan smalki un eleganti tos atrisinot. Dž. Patersons mēdz rakstīt dažādu veidu kriminālromānus, un viena no populārākajām sērijām ir “Sieviešu detektīvu klubs”, kurā ir vairāk nekā desmit romānu. Darbība risinās Sanfrancisko un tās apkaimē, un galvenās varones ir četras veiksmīgas un spilgtas personības – slepkavību izmeklēšanas inspektore Lindsija, tiesu medicīnas eksperte Klēra, apgabala prokurora vietniece Džila un žurnāliste Sindija. ASV pēc šo romānu motīviem ir uzņemts arī komerciāli ļoti veiksmīgs seriāls.

Romāns “Kurš mirs pirmais” aizsāk sēriju, un ir skaidrs, ka prasīgajiem latviešu lasītājiem šis skarbais amerikāņu krimiķis šķitīs aizraujošs – īpaši tiem, kuri ar sajūsmu lasījuši Jū Nesbē un Jusi Adlera-Olsena darbus.

Sanfrancisko pārņēmušas šausmas – nežēlīgi tiek nogalināti jaunlaulāti pāri. Izmeklēšanā iesaistās četras draudzenes, veiksmīgas un pievilcīgas sievietes – Lindsija, Klēra, Džila, un Sindija.

Viņām ir tikai viens mērķis: apvienojot spēkus un liekot lietā talantu, drosmi un prātu, atrast, pārspēt viltībā un apturēt briesmīgo slepkavu, pirms veikts nākamais noziegums.

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.

Iesaki draugiem