E-grāmatu TOP 10, 2015. gada maijs

2015-06-04

Aplūkojot Zvaigzne ABC populārākās e-grāmatas maijā, skaidrs ir viens: lasītāji ir noilgojušies pēc pavasara saules un romantikas!

Vispopulārākā e-grāmata maijā ir bijusi Sāras Larkas Jaunzēlandes triloģijas pirmā daļa “Maoru zelts”. Šī ir grāmata, kas lasītāja iztēlē uzbur eksotiskās Jaunzēlandes dabas ainavas un liek līdzpārdzīvot varoņu mīlestības līkločiem, taču vienlaikus sniedz arī atpūtu no ikdienas rūpēm. Otrajā vietā ir ierindojusies Stīvena Klārka grāmata "Ellīgs gads Parīzē", kas ir ievērojama arī ar to, ka sākotnēji šo darbu autors izdeva par saviem līdzekļiem. Grāmatā asprātīgi vēstīts par galvenā varoņa - jauna britu puiša - iejušanos Francijas galvaspilsētā, kultūras, sadzīves un arī nerakstīto tradīciju iepazīšanu. Savukārt maija e-grāmatu topa trešo vietu ieņēmis vēl kāds romantisks darbs -  Džodžo Mojas sarakstītā "Pēdējā vēstule no mīļotā". Grāmata, kas vēsta par mīlestības bezgalību, liks straujāk pukstēt daudzām romantiskām sirdīm.

Ceturtā populārākā e-grāmata maijā pārstāv cita žanra literatūru, proti, tas ir nesen latviski izdotais Jū Nesbē detektīvdarbs "Spoks". Skandināvu autoru romāni ir ļoti iecienīti daudzās pasaules valstīs, un to apliecina arī nemainīgā Nesbē darbu atrašānās starp latviešu lasītāju lasītākajiem. "Spokā" Nesbē lasītājus ieved narkotiku posta pasaulē un liek meklēt atbildi uz jautājumu: kas iznīcina policijas pierādījumus? Savukārt Šerilas Streidas darbs "Mežone", kas ierindojies lasītāko e-grāmatu piektajā vietā, ir autobiogrāfisks vēstījums par sevis meklējumiem un pārbaudījumiem. Topa sestajā vietā atkal ir viena no romantiskajām e-grāmatām - Meivas Binčijas "Nedēļa viesu namā". Tajā izjusti attēlotas cilvēku attiecības, dzimtu saites, spēja piedot un īstenot savus sapņus.

Jana Filipa Zendknera sarakstītā "Tavu sirdspukstu dziesma" arī ierindojama romantiski smeldzīgo darbu klāstā. Tā vēsta par pagātnes noslēpumiem, mīlestību un uzticību, bet kritiķi to bieži vien raksturojuši ar vārdu "maģiska". Ja šajā darbā galvenie notikumi norisinās Birmā, tad e-grāmata topa astotajā vietā esošā darba "Saulei līdzīgā" darbība notiek ne mazāk eksotiskā vietā, proti, 16. gadsimta Irānas galmā. Lasītājiem ir iespēja izdzīvot laikmetu, kad sieviete nevarēja būt brīvdomātāja, bet vēlējās sevi apliecināt ne tikai kā uzticīga mīļotā, bet arī gudra personība. Paskāla Mersjē romāns "Lea" ved pa smalki poētiskas mīlestības līkločiem. Maijā desmitā populārākā e-grāmata ir bijusi ekstravagantās somu rakstnieces Sofi Oksanenas jaunākais latviešu valodā izdotais darbs "Kad pazuda dūjas". Tas vēsta par vienu no skaudrākajiem laikposmiem Igaunijas nesenajā vēsturē - 20. gadsimta 40.-60. gadiem, kad vienas dzimtas brāļi bija ne tikai pretēji karojošās pusēs, bet arī sludināja atšķirīgu ideoloģiju. Uz skaudrā politiskā fona rakstniece emocionāli attēlo sarežģītās personiskās attiecības, mīlestību, uzticību un uzticēšanos.

Vai jūnijā e-grāmatu topā arī dominēs saule, jūra, skaisti dabas skati, emocijas, mīlestība?

E-grāmatas var iegādāties:
www.zvaigzne.lv

Fabula.im

Apple iBooks

Aprīļa e-grāmatu TOP10 skaties šeit

Iesaki draugiem