Pārmaiņas sākas ar tevi

2014-12-18

Apgādā Zvaigzne ABC iznākusi talantīgās stāstnieces Regīnas Bretas otrā grāmata “Esi brīnums!”.

Latvijas lasītājiem autore jau pazīstama ar 20 valstīs izdoto bestselleru “Dievs acis nemirkšķina”, kurā izklāstītas 50 mācības dzīves līkločiem. Arī savā jaunajā grāmatā "Esi brīnums!" Regīna Breta piedāvā 50 iedvesmojošas mācības, kas var kļūt par īstu modinātājzvanu – MOSTIES, CELIES un DZĪVO!

Vai gribi, lai pasaulē kaut kas mainās uz labo pusi? Gribi redzēt brīnumu? Tad ko tu gaidi? Esi brīnums! – Tas ir izaicinājums, kuru Regīna Breta met lasītājam. Viņa uzsver: neviens nav pārāk niecīgs, lai spētu kaut ko mainīt (ja tev tā liekas, tu nekad neesi bijis vienā teltī ar odu!), turklāt nav nepieciešams atrisināt visas pasaules problēmas – ir jāsāk ar tuvāko apkaimi, darbavietu un dzīvojamo istabu. Turklāt nav būtiski, vai vari izmainīt ko lielu vai arī tavos spēkos ir pavisam nedaudz. Gan lieli, gan mazi brīnumi sākas vienādi – ar lēmumu nepalikt vienaldzīgam un rīkoties.

“Mēs nevaram paveikt pilnīgi visu, un tas, ko mēs varam izdarīt, ne vienmēr izdodas ideāli, bet tas nekas. Mums ir tikai jāsāk – tieši šeit un tieši tagad. Ja mēs to darīsim, tas mainīs itin visu,” autore ir pārliecināta. Visi R. Bretas eseju varoņi ir pavisam parasti cilvēki – tādi paši kā ikviens no mums. Starp tiem ir gan viņas draugi, gan žurnālistes gaitās sastaptie cilvēki, kas uzticējuši viņai savas sirds ilgas un pieredzi. Viņu vidū ir, piemēram, Džons Vuds, kurš vīriešu tualetē griež matus bezpajumtniekiem, tēvs Kevins, kurš strādā ar HIV pozitīviem bāreņiem, Lerijs, kas palīdz izveidot CV tiem, kurus citi uzskata par sabiedrības padibenēm, lai dotu iespēju atgūt cilvēka cienīgu dzīvi, Marija, kura, par spīti nabadzībai, spējusi nodrošināt saviem bērniem labu izglītību, un septiņpadsmitgadīgais Čānss Railijs, kurš ziedojis ikvienu peniju no sūri pelnītās naudas balvas sprādziena upuriem, jo “tas taču ir pašsaprotami – mēs visi esam viena ģimene”. Autore neslēpj arī savu personisko pieredzi. Viņas pirmā grāmata lielā mērā “izauga” no cīņas ar vēzi un atklāsmes, ka mums dotais laiks ir jāizmanto visā pilnībā. Šo pašu atziņu pauž arī viņas jaunā grāmata. Regīna godīgi stāsta par savām bailēm un kaulēšanos ar Dievu un nekautrējas atzīt savus trūkumus – mūžīgās kavētājas sindromu, sabojātu “iekšējo radiolokatoru” un vēlmi šad tad patenkot.

“Sāc ar to, ko vari izdarīt”, “Ja tu šorīt pamodies, Dievam vēl ir kādi plāni attiecībā uz tevi”, “Lai kas arī notiktu, neuztver to personīgi. Uztver to garīgi” – tie ir tikai daži no Regīnas Bretas eseju virsrakstiem. Viņa atklāj, kā zaudējums var kļūt par ieguvumu, trūkums – par plusu un kā ikviens no mums var būt brīnums savā un citu cilvēku dzīvē. “Esi brīnums!” ir grāmata, kas mudina ieklausīties savā iekšējā balsī, par spīti apkārtējiem trokšņiem, aizstāvēt citus – īpaši tad, ja viņi nespēj aizstāvēt sevi paši, un uzlikt skābekļa masku sev, pirms mesties palīgā citiem. Katra eseja ir tikai pāris lappušu gara, taču tajās ir tik daudz vieduma, enerģijas, drosmes un asprātības, ka vienaldzīgs nepaliks neviens. Izlasi, lai ieraudzītu pārmaiņu brīnumu itin visā!

Iesaki draugiem