Skolēna enciklopēdija – bagātīga, unikāla grāmata

2014-11-20

Latviešu valodā šobrīd nav līdzīga izdevuma – tas noderēs ikvienam skolēnam gan izzinot pasauli, gan rakstot projektus vai zinātniski pētnieciskos darbus! Tikko iznākusī “Skolēna enciklopēdija” ir grāmata, kurā pasaulē pazīstami zinātnieki apkopojuši informāciju, kāda mūsdienās būtu jāapgūst vidusmēra vidusskolēnam.

Atšķirībā no internetā valdošā haosa un grūti pārbaudāmajiem datiem šajā grāmatā minētā informācija atbilst jaunākajām zinātnes nostādnēm. Un pats labākais – “Skolēna enciklopēdija” vienlaikus sniedz gan plašu informāciju, gan pilnīgu vizuālu priekšstatu par norisēm uz Zemes un Visumā, izsmeļošos un detalizētos attēlos atainojot zinātnes un tehnikas sasniegumus, kā arī dabas un vēstures procesus. No senajām civilizācijām līdz tālām planētām, no Zemes kodola līdz zvaigznes dzimšanai, svarīgākie pasaules vēstures dati un mūsu civilizācijas sasniegumi – īsi sakot, mūsu pasaule no A līdz Z. Jā, un šo grāmatu var droši ierakstīt izmantotās literatūras avotos, to akceptēs pat stingrākie skolotāji!

Enciklopēdijā atklāsiet Tutanhamona kapeņu noslēpumu un DNS apslēpto informāciju, pārceļosiet laikā, kad cēla Lielo Ķīnas mūri, kad senie grieķi būvēja Partenonu Atēnās un kad norisinājās divu Pasaules karu kaujas, izpētīsiet dinozauru no iekšpuses, signālus no kosmosa, neredzamos magnētiskos spēkus un lieliskos zinātniskos atklājumus, uzzināsiet par postošu dabas katastrofu – cunami, tornado un zemestrīču – izraisītājiem, zvaigžņu dzimšanu vai notikumiem, kas pasaulē bija nozīmīgi 20. gadsimta 60. un 70. gados, un to, kā sākās 21. gadsimts.

Enciklopēdija nosacīti sadalīta nodaļās – Visums, Zeme, Daba, Cilvēka ķermenis, Zinātne, Vēsture. Katrai no tām ir vairākas apakšnodaļas, kurās vienkārši, bet aizraujoši un izsmeļoši izklāstīti ģeoloģijas, ģeogrāfijas, dabaszinību, pasaules vēstures, anatomijas, ķīmijas, fizikas un citu mācību priekšmetu pamati, padarot skaidrāku un nostiprinot skolā apgūto. Arī vecākiem šī enciklopēdija būs interesanta – uzzināsiet, cik daudz zinātnieki atklājuši kopš tā laika, kad gājāt skolā, un iepazīsiet jaunākās teorijas!

Enciklopēdijā ir iekļauti daudzi pārsteidzoši fakti un dinamiska hronoloģija, bet lieliskie detalizētie attēli gandrīz kā 3D formātā pat visai sarežģītus procesus palīdz izprast acumirklī.

Šī ir grāmata, kuru domājoši vecāki dāvinās saviem bērniem – un arī paši smelsies jaunas zināšanas!

Iesaki draugiem