Laimes projekts labsajūtai

2014-07-14

Šīs burvīgās, priecīgās un vienlaikus ļoti lietišķās grāmatas pilnais nosaukums ir iespaidīgi garš: “LAIMES PROJEKTS jeb Kāpēc es pavadīju veselu gadu, cenšoties no rītiem dziedāt, iztīrīt sienas skapjus, pareizi strīdēties, lasīt Aristoteli un vispār gūt vairāk prieka dzīvē”.

Pēc iznākšanas 2009. gadā grāmata kļuva par “The New York Times” bestselleru, noturējās šai sarakstā vairākus gadus – un ne tikai! “Laimes projekts” kļuva arī par starptautisku bestselleru un nule jau ir izdots vairāk nekā 30 valstīs. Grēthena Rūbina, grāmatas un visa projekta autore, par sevi intervijās stāsta: “Kādā lietainā dienā es braucu autobusā un prātoju: kas ir tas, ko es vēlos no dzīves? Un pati sev atbildēju: vēlos būt laimīga. Es nebiju nelaimīga, to domājot. Man ir ļoti jauka dzīve, nav nācies piedzīvot nedz smagus zaudējumus, nedz nodevības. Man pat nav jāatmet pīpēšana – esmu nesmēķētāja! Varu sacīt, ka esmu tipisks vidusmēra cilvēks, kurš, kā liecina statistikas dati, par 75% ir laimīgs. Bet man pēkšņi kļuva svarīgi saprast, kāpēc es esmu laimīga un kā es varētu kļūt vēl laimīgāka. Pārsteidzoši, bet tikai tad, kad aizsāku šo projektu gada garumā, es sapratu, cik laimīga jau esmu un... ka lielākais šķērslis ceļā uz manu laimi esmu es pati. Manas kļūdas, mans domāšanas veids. Bija pienācis laiks mainīties, es vēlējos vairāk justies pateicīga un pārtraukt ikdienišķo gaušanos.”

Enerģiskā un zinātkārā Grēthena Rūbina ķērās pie Laimes projekta, kas vienlaikus bija gan pētījums, gan ceļš uz pašizaugsmi, gan arī – kā izrādījās – noderīgs padomu krājums bezgala daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Projekta sākumposmā Grēthenai nācās klausīties skeptiķu pareģojumos un iebildēs par to, ka šis projekts ir tīrās blēņas, ka tas nevienu neinteresēs, un vēl – ka nav iespējams iemācīties kļūt laimīgākam. Izrādījās, ka skeptiķiem nav taisnība – Grēthenas darbs ar sevi ne tikai palīdzēja viņai pašai, bet izpelnījās miljoniem cilvēku sajūsmu.

Grāmatā “Laimes projekts” Grēthena dalās ar oriģinālām un praktiskām idejām, kas viņai palīdzēja uzlabot dzīves kvalitāti. Un palīdzēs arī jums!
Sāciet savu laimes projektu, un dzīve mainīsies uz labo pusi!

Grēthena Rubīna (Gretchen Rubin) ir vairāku starptautisku bestselleru autore un pasaulē atzīta laimes apskatniece, nominēta par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem veselības un fitnesa jomā. Viņa ir arī pieprasīta lektore un uzstājas konferencēs, forumos, uzņēmumos, augstskolās un TV raidījumos. Rubīnas blogam The Happiness Project, kā arī Twitter, Facebook un YouTube kontiem ir miljoniem skatījumu. Psihologi viņas grāmatas liek lasīt pacientiem, bet profesori iesaka studentiem, par tām diskutē lasītāju klubos, un cilvēki apvienojas Laimes projekta grupās vai rada paši savus laimes projektus.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.

Iesaki draugiem