Grāmatu blogeru klases eglītes 2. sērija

2013-12-11

10. decembra pievakarē Apgāda mājīgajā sapulču telpā grāmatu blogeri pulcējās uz jau tradicionālo "klases eglīti".

Sanākuši bija gan pavisam jauni, gan pieredzējuši, gan četrkājaini grāmatu lasītāji - tie, kas lasa un apraksta izlasīto jau vairākus gadus, kā arī tie, kas sākuši to darīt pavisam nesen. Kopīgi - kur nu bez tā! - tika saklāts garšīgu ēdamlietu pārpilns svētku galds.

Vakara ievadā tika izspēlēta pašapdāvināšanās – loterija. Katrs tās dalībnieks īsi pastāstīja par sevi, tad izvilka loterijas lapiņu, uz kuras bija rakstīts kādas populāras grāmatas citāts, un, citiem piepalīdzot, mēģināja atminēt citāta avotu. Veiksmīgie minējumi, protams, tika atalgoti ar dāvaniņu.
 
Pēc tam notika balsošana par 2013. gada populārāko grāmatu. Oficiāli paziņojam balsojuma rezultātus: godpilno 1. vietu starp 2013. gada grāmatām iegūst Patrika Rotfusa romāns "Vēja vārds" (13 punkti), 2. vietā blogeri iebalsoja Markusa Zusaka romānu "Grāmatu zagle" (11 punkti) , bet 3. vietu ieguva 2 grāmatas - Federikas de Česko "Tibetietes māja" un Gregorija Deivida Robertsa "Šāntarāms" (7 punkti).

Vakara centrālā daļa, protams, bija aizraujošas diskusijas par izlasītajām grāmatām, par interesantākajiem šīgada atklājumiem, kā arī nākotnes plāniem.

Gados jaunākie lasītāji pa to laiku cītīgi izkrāsoja krāsojamās grāmatiņas un kopīgiem spēkiem lika jauno puzli ar iemīļotā Margaritas Stārastes varoņa Zīļuka attēlu.

Šoreiz Apgāda projektu vadītāji nestāstīja par jaunākajām grāmatām, bet jaunākos izdevumus varēja aplūkot nelielā izstādē.

Paldies visiem, kuri ieradās! Lai grāmatām bagāts arī jaunais Zirga gads! :)

Fotoreportāža no pasākuma.

Blogeres Anetes pasākuma apskats .

Iesaki draugiem