Jautra atkaltikšanās ar Loti no Izgudrotāju ciema

2013-07-02

Jūs taču pazīstat zinātkāro, atjautīgo un veiklo sunenīti Loti, par kuru uzņemtas vairākas animācijas filmas un sarakstītas grāmatas?

Tā nu sagadījies, ka līdz šim latviešu valodā ir izdota tikai otrā no šīs sērijas grāmatām – "Lote no Izgudrotāju ciema". Tāpēc Lotei vēl nav bijis iespējas jums pastāstīt par savu pirmo aizraujošo ceļojumu, kura laikā viņa nokļuva tālās zemēs. Nu šis trūkums ir novērsts, un igauņu rakstnieka Andrusa Kivirekha grāmatā "Lotes ceļojums uz dienvidiem" , ko, sākoties skolēnu brīvdienām, laiž klajā Apgāds Zvaigzne ABC, arī latviešu bērni beidzot izlasīs šo notikumiem bagāto un gandrīz neticamo stāstu.

Uzzināsiet par to, kā pašaizliedzīgā un izpalīdzīgā Lote kopā ar tēti, atjautīgo izgudrotāju Oskaru, un pieredzējušo ceļotāju onkuli Klausu ar paštaisītu lidmašīnu devās uz dienvidzemi, lai turp nogādātu mazo putniņu Pipo, kurš, atpalicis no citiem putniem, vairs netika uz siltajām zemēm. Riekstkoku mežā ceļotāji sastop pirmatnējos zaķus, purvā – zemūdens zvaigžņu tulku, jūrā – draudzīgu dinozauru, pazemē – sēņu meistaru… Viņi ārstē leduslāci, ceļ mājokļus maziem, ziliem zilonīšiem, atrod nokritušu zvaigzni un spēlē teātri… Viņu ceļojums bija garš, piedzīvojumu un pārsteigumu – bez skaita. Garlaicīgi nebūs ne mirkli!

Lotes brīnišķīgo ceļojumu uz dienvidiem attēlos iemūžinājuši igauņu un latviešu mākslinieki, grāmatu latviešu valodā tulkojis Guntars Godiņš.

Iesaki draugiem